Volver

Prats de Muntanya

Route POI
Paisajes
Ficha

Introducción

Els prats de dall són característics de les zones humides de muntanya, creixen en sols fèrtils, temporalment inundats on troben les condicions idònies per establir-s'hi. Aquests factors naturals dificulten molt el creixement d'altres cultius com el blat, sègol o patates els quals els trobem en zones més properes als nuclis urbans, a menor alçada.

Dels camps de dall s'extreia el farratge natural que s'utilitzava per alimentar el bestiar com vaques, mules i ovelles, sobretot a l'hivern. Actualment, aquests prats de muntanya ja no es dallen però sí que s'hi pot observar bestiar pasturant.

L'activitat generada al voltant de les masies contribuïa a modificar i diversificar el paisatge, afavorint un increment de la biodiversitat. L'abandó de pràctiques com el dall, afavoreix la transformació paulatina de la flora dels prats, augmentant les plantes de flor. A la primavera, aquests camps s'omplen de flors de colors i insectes, i incrementant la bellesa del paisatge. Més endavant, els arbusts es començaran a establir en aquests prats amb menys pressió ramadera.

 

Imágenes