Rutes a l'Espai Natural de la Serra de Bellmunt-Almenara
Volver

Els rapinyaires

Route POI
Fauna
Ficha

Introducción

Aquesta serra està declarada d'Especial Protecció per a les Aus, i un grup d'aus fàcil de veure són els rapinyaires. D'aquí estant, dominant els plans centrals de la serra de Bellmunt-Almenara, és un bon punt per guaitar-los.

La majoria són de grans dimensions (comparats amb els ocellets tipus pardal) i volen al cel obert al llarg de gairebé tot el dia, fet que els fa més fàcils de detectar.

Heu de diferenciar entre els estivals i els residents.

A l'estiu veurem l'àliga marcenca: blanca per sota, fent vols lents caçant serps i llangardaixos; el milà negre: fosc i fent vols en cercle o damunt els camps caçant ratolins, granotes, ocellets. ; el petit falcó mostatxut l'hauríem de veure aturat dalt la branca d'un ametller o alzina aïllada, talaia d'on caça petits ocells o insectes; el bonic esparver cendrós que fa el niu enmig els camps d'ordi i vola arran d'espigues.
Residents tot l'any trobareu el milà reial (foto 1), el xoriguer (foto 2), l'aligot (foto 3) o el mussol comú, aturat damunt una fita del terreny.

Per últim podem veure rapinyaires en fase de dispersió o, que estan de pas caçant i marxen, com: l'àliga cuabarrada, l'àliga daurada, l'arpella o algun voltor.

Imágenes