Rutes a Constantí
Volver

Diversitat agrícola

Route POI
Medio ambiente
Ficha

Introducción

Els conreus dominants són fruiters de secà: garrofers, oliveres, ametllers i vinya. Amb l'aigua de les mines i posterior explotació dels pous es van passar a regadiu i es van afegir avellaners i fruiters de fruita dolça com el presseguer (avui desaparegut).

Per satisfer les necessitats dels ramats, també es feien cereals: ordi i blat. Tot plegat fa un mosaic agrícola que gairebé ocupa la totalitat del terreny.

De tant en tant, però, hi ha illes, on l'horitzó petri calcari és tan elevat que el terreny no és apte pel conreu i hi trobem clapes solelles i pedregoses de bosquetons de pi blanc (antigament alzinars) amb arbustos baixos com el romaní, la farigola, l'espernallac acompanyats de gramínies com el llistó.

Penseu que aquest mosaic es tradueix en biodiversitat pel que fa a la fauna i podem aprofitar per gaudir d'ocells que no trobaríem a altres ambients més oberts de prats o aigualosos.

Segur que cap al tard poden sentir el cant de la puput. Passejant fàcilment aixecareu pinsans que mengen per terra o veure algun gafarró parat a la branca més alta d'un garrofer. Als tords i als estornells els hi agraden les olives.

Només cal que pareu atenció, sense fer soroll no tingueu pressa en caminar i porteu uns binocles. Sort!!

 

Imágenes