Volver

Rasa del Mas

Route POI
Flora
Ficha

Introducción

Anomenem rasa a un petit barranc que pràcticament només porta aigua quan plou. El nom de Rasa del Mas fa referència al lloc on neix, tenim el Mas d'en Mà Gran uns metres més amunt

Som davant d'un bosc d'alzines molt altes com a estratègia per anar a buscar la llum, el sotabosc està molt esclarissat, precisament per aquesta falta de llum solar¡.  Podem trobar algun galzerà, un curiós arbust de tiges modificades que semblen fulles, però si ens fixem de prop, veurem en aquestes falses fulles, la flor al mig o el fruit, rodó vermell i molt vistós, un detall força curiós. És un arbust inclòs dins del catàleg de flora amenaçada per la pressió recol.lectora com a guarniment nadalenc.

Si baixeu fins a la rasa, entre el fang, potser podeu trobar la petjada d’algun animal que s’hagi acostat a beure aigua, us atreviu a endevinar quin és? Les petjades de 5 dits, com les dels gossos, poden ser de guineus o altres petits carnívors com la fagina. Tot i que potser la petjada més comú podria ser la del senglar on veureu les dues ungles, igual que en la del cabirol, però el senglar, al tenir les potes més curtes, també dibuixa en el fang les dues ungles que es troben una mica més amunt, una a cada costat del taló, en un cabirol, que també les té, no les veurem en la petjada.

Imágenes