Introducción
Som davant del Saló Catalunya, el teatre i centre cultural municipal construït entre el 1923 i inaugurat el 1924. Va ser adquirit i reformat per l’Ajuntament a finals de la dècada de 1980. És un edifici de línies senzilles, on el més destacat és la façana. En ella hi destaquen les finestres amb arcs de ferradura apuntat i esgrafiats blaus i blancs d’estil neoàrab, imitant un enrajolat ceràmic.
El Saló Catalunya s'inclou dins de l'arquitectura historicista, estil que conviu amb el modernisme, una arquitectura que recrea els estils de les construccions del passat.
Els estils historicistes reivindiquen les arquitectures internacionals i són visibles en la majories de construccions modernistes ja que es posa de moda recuperar i estudiar els estils arquitectònics antics. Depenent del destí de l'edifici es construirà seguint un estil o un altre: per l'arquitectura religiosa s'utilitzava l'estil neogòtic, per l'arquitectura civil s'utilitzava l'estil neogòtic o el neoclàssic, i pels edificis destinats a activitats lúdiques com balnearis, casinos, teatres o places de toros s'utilitzava el neoàrab o neomudéjar.
Al Saló Catalunya veiem l'estil neoàrab en la forma, configuració i decoració de les obertures.