Rutes a Tavèrnoles
Volver

1 PARADA. La Fadrineta coneix el Borinot

Route POI
Otros
Ficha

Introducción

—Doncs, com us deia, em vaig prendre la infusió que em va recomanar la Cinta i, de cop i volta, em vaig començar a fer petita i més petita... En aquells moments, em trobava als afores del poble, sota aquesta estructura plena de fustes amb forats de totes mides. Amb la meva mida actual em va semblar un edifici grandíssim...

Mentre mirava cap amunt vaig veure que d’un dels foradets d’un tronquet sortia una abella gegant i baixava directa cap a mi... Quan es va acostar, però, em vaig adonar que no es tractava d’una abella, sinó d’un borinot, i que no era pas tan gegant com m’havia semblat...

—Ah! Estic tot encarcarat! —em va dir mentre estirava les potes i feia un badall—. Quina dormida més bona, aquest hotel és una meravella! I tu, petitona, d’on surts?

—Ai, Borinot... Doncs mira, estic ben atabalada perquè m’he begut una poció i m’he fet tan petita com tu. No tens pas alguna idea que em pugui ajudar?

—Doncs, potser sí! Tinc unes cosines que preparen uns gels amb propietats revitalitzants que et podrien anar bé. Ara, prepara’t per un llarg viatge per arribar a la seva colònia! Haurem de passar per boscos, prats i matollars, on, a més, viuen altres insectes!

—No pateixis, jo t’hi acompanyaré! Puja a la meva esquena per anar-hi volant.

 

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Ens endinsem uns 15 m per sobre el camp de futbol, fins a trobar un banc aïllat, enlairat del camp. Mireu a la soca de l'alzina que hi ha propera.

 

 

Imágenes