Revenir

p1 Font de l'Hortet

Route POI
Environnement
Fichier

Introduction

És la font canalitzada més antiga del poble. L'aigua s'agafa de la mina del Titó, a uns 200 m. Aquesta part del poble és sobre una codina i per dur l'aigua fins al seu emplaçament actual es va anar retallant la roca amb una escoda per tal de construir una canal que travessava tot el carrer Escodines fins al dipòsit que hi ha sota l’aparcament, en una galeria tapada per un carreu de pedra, al darrere de la placeta.

Tant l’emplaçament com l’ús de l’aigua han estat objecte de discussió entre els veïns del poble. Inaugurada el 1904 i també coneguda com a font de l’Isidre. Les piques laterals estaven destinades a beure el bestiar.

Tot seguit passam ara per un camí ramader, el més transitat, és el camí de Gironella a Montmajor, que travessa el municipi de sud a nord i passa pel mig del nucli antic.

El carrer Major, datat entre els segles XVII i XVIII, conserva el seu traçat primitiu. De perfil no massa estret, s'estén serpentejant fins a arribar a la plaça de la Creu, al darrere de l'església. El seu traçat coincidia amb el camí Ral de Manresa a Berga.

 

Images