Revenir

Pont Romànic i Font de la Riera

Route POI
Architecture
Fichier

Introduction

El pont romànic de La Riera, juntament amb el de Targarona, formava part dels camins de ferradura que utilitzaven la gent de Sant Pere per dirigir-se cap a altres indrets de la comarca d'Osona, Vidrà o la Garrotxa.

El pont de La Riera es troba dins la finca del mas La Riera. A causa de l'aiguat del 1940 el pont va patir desperfectes que més tard es van arreglar. El feien servir sobretot la gent de la Vola i de les masies de Sant Pere per portar el bestiar a les fires i a les pastures. Constitueix del tipus de ponts que formaven part d'una carrerada o camí de pas de bestiar. 

A partir d'aquí el camí és d'anada i tornada. Per seguir haurem de creuar el pont romànic i girar a la dreta seguint el PR fins a la font de la Riera.

Quan tornem haurem de creuar el pont de nou i seguir les marques de GR (vermelles i blanques) cap a la dreta (cap a l'oest).

En aquest tram haurem de tenir els ulls ben oberts perquè trobarem animals que ens observaran des dels arbres: una àliga daurada, un gat fer, una geneta, picots, tudons, blauets, martes, mussols i més rapinyaires ens esperen; els heu trobat tots? Expliqueu-nos-ho!

Images