Revenir

Mirador bosc de ribera

Route POI
Flore
Fichier

Introduction

Davant vostre, a l'esquerra, veureu un grup de verns i, en front, salzes. Darrere, a tocar del mirador, un arç blanc i un auró blanc; i al costat dret, també a tocar, un roure pènol.

Els arbres i arbusts d'aquest bosc es caracteritzenper què poden viure en terrenys negats on l'aigua fa fora l'oxigen del sòl, tan necessari per a les arrels de les plantes, que les fa flexibles i evita que es trenquin en cas de riuades. També contribueix a rebrotar de soca, que assegura la persistència de la planta encara que aquesta es trenqui.

La principal funció d'aquests boscos és la de servir de corredor biològic pel moviment dels animals, zona de cria, repòs i aliment de fauna. També asseguren l'estabilitat de la llera del riu protegint-ne els marges de la força erosiva de l'aigua, protegeixen les zones properes de les riuades i absorbeixen els nutrients de l'aigua depurant-la.

Com dèiem abans, aquests boscos cada cop són més estrets perquè les planes fuvialson creixien s'han transformat en camps de conreu.

 

Images