Revenir

Sant Feliu de Guíxols

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

L'atracció dels ganxons

Sant Feliu de Guíxols és un municipi situat al sud de la comarca del Baix Empordà, per sota la Vall d’Aro, a la zona de contacte amb els contraforts del massís de Cadiretes i la Selva marítima. La costa ganxona, s’inicia a l’extrem de la platja de Sant Pol i continua fins a la platja dels Canyerets, passant per l’ampla badia de Sant Feliu de Guíxols. Cap a l’interior, el terme, força muntanyós, s’enfila massís amunt fins al puig de les Cols, a 417 m d’altitud.

Més enllà del seu nucli antic, amb el monestir com a principal element arquitectònic, el municipi s’ha vist incrementat urbanísticament i demogràfica a partir de mitjan segle XX fins ara, amb noves urbanitzacions i la certa especialització turística final, agrupant un total d’uns 21.700 habitants censats (2018), tot i que la seva població flotant creix significativament a l’estiu a causa del turisme i de l’estiueig.

El dinamisme social i econòmic dels ganxons ens ha deixat un passat i un llegat relacionat amb els oficis mariners, l’explotació de l’alzina surera i la indústria del suro, però actualment predomina sens dubte el sector serveis encarat sobretot a l’oferta turística. L’agricultura sempre hi ha estat poc incentivada, ja que els relleus i el tipus de sòl no la fan ni fàcil ni fèrtil.

Pel que fa al patrimoni natural cal mencionar el paisatge vegetal dels boscos d’alzina surera i pins, combinats amb les singulars formes dels blocs rocallosos de granit, així com els ambients rupícoles dels penya-segats que cauen damunt la mar, com les principals característiques del seu paisatge. Sant Feliu conserva part dels camins costaners anomenats camins de ronda, conservats pel lleure contemplatiu i el senderisme.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Feliu, entre final de juliol i primers d’agost; el Carnaval; l’Uriçada, cap a mitjan febrer; el Mercat del Brunyol, a finals de març, i els festivals de música de Porta Ferrada i de Cançó de Taverna, els mesos de juliol i agost.

 

Sabies que...?

 

Als  santfeliuencs o guixolencs se’ls coneix amb el sobrenom de ganxons. Tot i que costa destriar-ne el veritable origen i el motiu, si els ho preguntem, sovint responen que “els ganxons, enganxen”, referint-se al fet que són persones molt afables i que tenen una força encisadora personal.

 

No et perdis...

 

Una visita al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Soprenent!

 

Què fer...?

 

Pujar a l’ermita de Sant Elm i contemplar-hi tota la costa ganxona i més enllà.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem entre mitjan febrer i finals de març podrem gaudir de la Campanya Gastronòmica del Peixopalo, amb degustació de plats típics guixolencs que tenen com a base aquest peix.

 

Voltants...

 

A prop de Sant Feliu de Guíxols podem continuar descobrint aquests racons de la Costa Brava i els seus rodals amb els itineraris que trobem a l’app de Natura Local al municipi de Palamós, Vall-llobrega, Calonge i Castell-Platja d’Aro.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament
972 32 70 00
Policia Local
972 32 42 11
Centre d’Assistència Primària
972 32 60 09
Farmàcia Eloi Prat
972 32 22 48
Farmacia Emi Sallés
972 32 04 28
Farmàcia Ruscalleda
972 32 01 92
Farmacia Valls Arara
972 32 28 30
Bus Sarfa
972 32 41 93
Bus Teisa
972 20 02 75
Taxi
972 32 09 34

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Sant Feliu de Guíxols

Es mostren 1 - 6 de 6
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Sant Feliu de Guíxols

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Sant Feliu de Guíxols

Es mostren 1 - 10 de 13
 • Filter by type
  Thème