Parc Natural del Montgrí Illes Medes i l'Estartit
Revenir

Prats inundables

Route POI
Paisatges
Fichier

Introduction

Aquests prats de les vores de la llera del riu, s'inundaven fàcilment amb les avingudes. Avui dia és més difícil a causa de l'aixecament (mota) de terra que s'ha fet al costat del riu, i s'inunden quan hi ha fortes pluges o llevantada que hi fa entrar aigua de mar.

El seu nivell freàtic és alt i quan plou queden fàcilment negats. Per això és fàcil la ràpida colonització de plantes com el canyís (canyetes fines amb un petit plomall a dalt), el jonc agut i els tamarius (foto) on petits ocells passeriformes com el trist o mosquiters hi troben lloc de refugi i descans. També veiem a la nostra esquerra, matolls de bufalaga hirsuta, de petites fulles carnoses.

Els tamarius els veureu també enfilats dalt les dunes fixes de la platja, vora els camins on som ara, a les "closes" fent de paravent, o formant illetes. No us perdeu la seva floració primaveral o els colors ocres de la tardor.

Aquests prats són els llocs on antigament els herbívors salvatges com les daines dels Aiguamolls de l'Empordà hi pasturaven. També hi nien els ocells que fan vida a les maresmes.

Images