Ruta al Puig del Far. Vilanova de Sau
Revenir

Ocells rupícoles

Route POI
Fauna
Fichier

Introduction

D'aquest punt teniu una bona vista de l'agulla de Roca Falconera i resta de cingles de Vilanova. Ja podeu imaginar perquè es diu falconera, oi? Aquests ambients de cingle són els preferits per rapinyaires com el falcó, l'aufrany o el voltor. També els roquerols hi volejan pel davant sense aturar-se caçant insectes. Els roquerols, cada cop més, tenen tendència a quedar-se tot l'any però, com l'aufrany, passat l'estiu marxen cap a Àfrica. Només venen a la primavera per reproduir-se. El voltor i el falcó hi són tot l'any.

D'aquí estant podeu veure, per sobre, l'alzinar que domina els bosocs solells i eixuts del parc natural,  i les capçades rodones dels pins pinyoners esquitxant-lo. 

Si ho visiteu a la tardor, podreu jugar a identificar els diferents ambients paisatgístics segons el color dels arbres: la roureda i l'alzinar són els més evidents (contrasta la coexistència de l'alzinar mediterrani i la roureda eurosiberiana); diferencieu els fons dels barrancs de les parts altes; els vessants solells dels obacs, etc.

Si hi esteu una estona, no serà difícil de veure algun gran rapinyaire volant per davant mateix, com per exemple l'aufrany (foto).  El falcó volant sembla un falciot gran i l'identificareu en època de cel pel seu crit aspre i agut.

Baixeu pel corriol del Cargol, que era l’antic camí per anar a Santa Margarida d’Ardola des de Vilanova de Sau.

 

Images