Ruta dels Molins de Seva
Revenir

El Gurri

Route POI
Fauna
Fichier

Introduction

El Gurri en el seu pas per la Taradell, té un curs sinuós amb una llera profundament encaixada. En alguns indrets crea veritables cingleres balmades i gorgues molt conegudes per la gent del país.

El bosc de ribera està format per sargues, avellaners, verns i els bonics aurons blancs. Els tres últims a tocar de riu just aquí al gual on som ara.

Veieu la sorra de la llera de color vermell? És molt interessant el color que agafa el riu després de les pluges, amb un to vermell com sang, a causa de la terra vermella del Brull, que es troba riu amunt.

L'aigua tan neta permet la vida d'insectes aquàtics com els nedadors d'espatlles o larves de libèl·lules, i amfibis com les salamandres o tritons a les basses més permanents.

També és un dels pocs llocs on sentir i veure la mallerenga d'aigua (àudio i foto). Poc abundant a Catalunya, troba aquí un lloc important de distribució.
Nia a cavitats d'arbres o runes d'edificis. Pon 6 ous, que cova 15 dies, i els pollets amb 16 dies ja volen. Menja insectes, erugues i llavors. La veureu moure's amunt i avall per les branques dels arbres de la vora del riu.

(foto Sławek Staszczuk)

 

Images