Rutes a Camprodon
Revenir

Flors d'ombra

Route POI
Flora
Fichier

Introduction

Si us fixeu, hem baixat a la llera del riu pel marge de la terrassa fluvial.
El marge és ple d'heures per terra i de plantes amb flor que aprofiten el començament de la primavera (març-abril), quan els arbres no tenen fulles, per florir.

La gatassa, de pètals grocs (foto) és de la família dels ranuncles, es troba en ambients de rierols i llocs humits de la mediterrània. Antigament les arrels es feien servir contra les hemorroides, però no l'agafeu doncs és tòxica.

L'altra planta és l'herba fetgera (foto) de flor blanca, encara que també n'hi ha de flors blaves. Les fulles en forma de fetge, presenten unes taques clares.

De la mateixa família que la gatassa, es troba als boscs caducifolis de la muntanya mitjana. Com la gatassa han de ser zones humides i ombrívoles. Té forces aplicacions terapèutiques encara que no han estat demostrades. A la planta dessecada falten totes les substàncies tòxiques pròpies de les ranunculàcies en estat fresc.

Altres arbusts que trobareu en caminar per aquí, són els mateixos que hi ha al bosc superior: el sanguinyol i l'arç blanc. De la mateixa manera, els avellaners (que identificareu perquè rebroten moltes branques de la soca arran de terra) formen part de la vegetació que enllaça el bosc de ribera amb la roureda de cotes més altes.

Images