Ruta pels Plans de Sió. Hostafrancs.
Revenir

Castell de Concabella

Route POI
Arquitectura
Fichier

Introduction

L’origen del Castell de Concabella el situem al segle XI, moment en què ja apareix documentat amb la segona consagració de Santa Maria de la Seu. Des del seu origen medieval, el pas de diferents llinatges va transformar l’antiga fortalesa en palau senyorial. A partir del segle XIX i durant el segle XX, el castell va passar per diversos usos, moments d’abandó i transformacions: va ser camp de treball de la Guerra Civil el 1938, escola i casa del mestre, corral, etc.

Totalment reformat en l’actualitat, del seu passat medieval se’n conserva l’estructura de planta quadrada, els grans finestrals renaixentistes, una latrina i les tres torres, una d’octogonal i dues de quadrades, una d’elles amb set grans espitlleres.

El Castell de Concabella és avui un equipament cultural i social. Compta amb serveis públics com les oficines de gestió municipal i el consultori mèdic del poble, i amb diverses instal·lacions culturals, entre les quals destaquen tres centres d’interpretació del patrimoni: El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, el Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida i l’Espai Pedrolo. El 1988, el Castell de Concabella va ser declarat bé d’interès cultural.

Font: http://castelldeconcabella.cat/

Images