Ruta Mata. Mataró.
Revenir

El camí de les Cinc Sénies

Route POI
Medi
Fichier

Introduction

El camí de les Cinc Sénies de Mataró és un espai agrari amb una superfície de més de dues-centes hectàrees que es troba a la línia costanera, entre Mataró i Sant Andreu de Llavaneres. 

El nom de les Cinc Sénies li ve amb motiu de la divisió, el 1775, en cinc parts per a cinc propietaris de la finca que fins al moment havia estat una sola propietat coneguda com les Hortes d’en Boter.

El camí s’inicia just després de la plaça de Puerto Rico. Travessem la riera de Sant Simó i anem seguint la senyalització fins a trobar la desviació cap al Torrent del Castell i després cap al cim del Turó.

Durant el recorregut es pot contemplar la quadrícula que formen els camps de conreu, els hivernacles i les diverses masies d’on surten principalment productes com tomàquet, mongeta del ganxet, carxofa, pèsol de la floreta, patata, ceba, bleda i espinacs, que són venuts als mercats de Mataró sota la marca Collits a casa.

El valor més destacat d’aquest espai és el manteniment del seu ús agrari tradicional tot i la proximitat de la ciutat i constitueix una de les vies preferides dels ciutadans per caminar i fer esport, especialment els caps de setmana.

Images