Revenir

Saps qui soc?

Fichier

Introduction

Per descobrir, cal que llegiu les indicacions quan la vostra posició de navegació es trobi just a sobre de la icona del mapa.  (Penseu que la  fitxa normalment apareix una mica abans de la posició real de la icona).

En un dels 3 roures junts que hi ha a la banda esquerra del camí, trobareu l'ocell en qüestió.

El nostre protagonista és un petit rapinyaire de la mida d’un colom, força comú en el nostre entorn. 

La part anterior, des del pap fins a les cuixes, és clar i mostra un característic ratllat horitzontal i fi, com si portés un pijama. El dors és fosc, de tons bruns en femelles i juvenils, i tons grisos en mascles adults, les potes i els ulls són grocs.

Aquest ocell de presa caça petits moixons, sobretot pardals i estornells, habitualment emboscant-los, amagat entre les branques dels arbres, però també empaitant-los entre la vegetació, doncs les ales arrodonides i la llarga cua el permeten maniobrar a gran velocitat a l’espessor dels boscos on viu.

A les àrees mediterrànies hi és present tot l’any, a l’estiu cria fent una posta de 4 a 6 ous. A l’hivern la població local és reforçada per l’arribada de gran quantitat d’hivernants provinents de les zones altes del Pirineu i d’altres zones més fredes del Nord i Centre d’Europa.

Escolteu la meva veu a l'àudio.

Una pista:    E_ _ _ _ _ _R

Images