Rutes a Vacarisses
Revenir

La Torrota

Route POI
Arquitectura
Fichier

Introduction

Es tracta d'una torre guaita de planta cilíndrica que es pot datar entorn els segles X i XI.

El seu diàmetre interior és de 275 cm, i l'exterior de 525 cm. Les parets tenen un gruix de 125 cm al pis inferior i van decreixent a la part superior. L'accés original es trobava a la cara sud, al segon pis de la torre, aproximadament a 7 m d'alçada.  Alçada de 12 m. Podeu veure els forats on es recolzaven les bigues a l'hora d'aixecar la construcció. A l'exterior de la torre, per la part oest, es conserven restes d'un mur que formava una estructura rectangular.

Segons un article recent en el qual Joan Valls i Pueyo analitza la documentació de l'acte de possessió del castell de Vacarisses per part de Joan Desfar l'any 1362 (VALLS i PUEYO: 2004) sembla del tot probable que la Torrota era el primitiu castell.

Cal situar-lo en el marc de la fortificació de la marca del Llobregat endegada per Guifré el Pelós i els seus fills a partir de finals del segle IX, un cop consolidat el domini sobre les terres d'Osona i el Bages. Es tractaria, per tant, d'una fundació comtal, com tantes d'altres de la zona, que van servir per organitzar la repoblació dels nous territoris.  font: Catàleg de Patrimoni Diba.cat

Bé, gaudiu de les vistes, que la pujada ha estat dura !! No patiu, baixar serà més fàcil.

Images