Rutes a Tavèrnoles
Revenir

6 PARADA. Travessem un jardí de colors

Route POI
Altres
Fichier

Introduction

—Hem deixat la bassa enrere, quin descans! Ara volem per una pista ampla gaudint de l’aire a la cara, sense cap patiment.

—Ara anirem per aquí, Fadrineta, per aquest camí amagat entre matolls (aranyoners). Ja queda poquet per arribar on viuen les meves cosines.

—Que bonic, Borinot! Està ple de flors... Aquelles flors sembla que es desenganxen i volen... Quants colors per tot arreu!

—Són uns insectes molt bonics que tenen el cos recobert d’escates de colors. Al cap hi tenen unes antenes que els serveixen per olorar les plantes.

CURIOSITATS

Si voleu saber més coses del món dels insectes, haureu de trobar el QR amagat. (Per seguir les indicacions us heu d'assegurar que la vostra posició de navegació es troba just a sobre la xinxeta del mapa).  

Una vintena de metres més endavant, trobareu dos pins a tocar de camí, al costat dret. Una pinassa de tronc gris i un pi roig o rojalet de tronc ataronjat (parts altes). Doncs bé, mireu per la soca del pi roig. 

Endevinalla per saber quin insecte és

M’arrossego com un cuc. Fins que em fico dins d’un sac. Quan el sac em va petit, cap enlaire i s’ha acabat. Qui soc?

Jugar responent

Prem el botó "encerta" i juga per saber qui és i més coses de la seva vida.

Rutes a Tavèrnoles

Proposta d’observació

Queda’t quiet a l’ombra i observa les flors. Quan vegis que s’hi acosta una papallona, si vols gaudir-ne de veritat, fes servir uns binocles i segueix-la fins que s’aturi de nou.

Sovint, es paren a beure en petits bassals d’aigua que es troben pel camí.

Images