Aktive Freizeit
Zurück

Formatges Mas el Garet

Dienst
Aktive Freizeit
Aktive Freizeit
Datenblatt

Beschreibung

L’Isidre Mas i en Lluís Mauri són els dos socis de la formatgeria Mas el Garet; en Lluís és qui té les cabres, totes de raça murciano-granadina, i les cuida des de fa més de catorze anys, en el mateix Mas del Garet, i cada dia al matí baixa la llet de les cabres a la formatgeria perquè l’Isidre, que és el nostre formatger, elabori formatges i matons d’una qualitat envejable, ja que únicament treballem la llet de la nostra granja.

El març de 2006 entre cursos i tastets va començar a quallar tot, i les ganes de fer un formatge únic, artesà i de la nostra terra ens va fer tirar endavant un projecte que s’ha vist fet realitat des del 29 d’abril de 2007, quan varem inaugurar la formatgeria.

Amb molt poc temps es va veure reconegut el nostre esforç, i l’any 2007 ens donen el Primer Premi. Continuem treballant per fer un bon producte i amb poc temps rebem un altre Primer Premi al formatge madurat de cabra. Molt animats ens presentem al World Cheese 2009 (concurs mundial de formatges) i rebem dues medalles, una d’Or al formatge de cabra al Pebre Negre i una altra de Bronze al formatge de cabra Garrotxa i fins a l’actualitat on cada any se’ns va reconeixent la qualitat dels nostre productes de cabra.

A partir del 2009 comencem el procés de transformació de la formatgeria i de la granja a producció ecològica, un nou repte. I el setembre de 2012 aconseguim la certificació ecològica de tots els nostres productes.

Tot el procés d’elaboració és artesà, únicament pasteuritzem la llet i a partir d’aquí, amb els ferments i qualls adequats, arribem a aconseguir els productes d’una qualitat immillorable.

La nostra producció de llet no és abundant, i això es deu a la raça de les nostres cabres (raça murciano-granadina), que es tracta d’una cabra no gaire gran que no dóna molta llet, però sí d’una qualitat excepcional i garantida per un control lleter fet rigorosament cada mes per part de  l’Associació de Cabrum de Catalunya. Cal remarcar que aquestes s’alimenten amb farratges, cereals i lleguminoses, tots conreats al mateix Mas.

La suma de tots aquests factors és el que fa que el nostre formatge sigui excepcional.

Tot aquest procés de producció el podeu viure en primera persona. Des de fa uns anys oferim un servei de visites guiades des de la granja, passant per la formatgeria, i finalitzant amb un tast de formatges. És nou projecte que hem posat en marxa fa uns mesos i que està sent tot un èxit.

Esteu convidats a venir quan vulgueu.

Adresse

Mas el Garet
08551

Kontakt Informationen

formatges@formatgesmaselgaret.com
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen