Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes, Vacarisses
Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes, Vacarisses
Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes, Vacarisses
Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes, Vacarisses
Zurück

Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes

Route
17/04/2019
Datenblatt

Einleitung

El sector occidental del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Itinerari circular que, sortint del cementiri de Vacarisses, ens porta a voltejar el serrat dels Ginebres fins a la recòndita vall de la riera de Sanana, d’on gaudirem de tot un estol de velles masies i de paratges pintorescos al llarg de l’emboscada vall, com el salt de la Guineu i el bell empedrat llit de la riera de Sanana, a les portes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac.

 

Part del contingut i el traçat d'aquesta ruta són facilitats per l'Ajuntament de Vacarisses i extrets del llibre Caminant per Vacarisses, escrit per Joan Soler i Gironès i editat pel propi ajuntament a l'any 2015.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Circular horari
 • Schwierigkeit
  Fàcil
 • Dauer
  4 Stunden
 • Slope
  400.00 meters
 • Entfernung
  11.60 km
 • Theme
  Medi i arquitectura
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

El sector occidental del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

L’itinerari comença al davant del cementiri de Vacarisses, on trobarem un espai per deixar-hi el vehicle si aquest fos el cas. Allà a prop comença el camí carreter que, flanquejant el serrat de les Ginebres, d’on sobresurt la Torrota, ens portarà fins a la masia de Can Vives, fregant primer la de Can Pau Gros. Aquest primer tram és tranquil i de grans perspectives vers l’imponent massís de Montserrat.

Després de la masia de Can Vives, el camí s’enfila un xic i esdevé corriol, el rastre de l’antic camí de bast empedrat que la unia amb la masia de Sanana, just a l’altre vessant de la carena que assolirem i després d’un panoràmic flanqueig, on podrem admirar la seva alzina centenària.

Des de Sanana el camí s’enfonsa a cercar el pas de la riera. A prop d’aquí, i un cop vistes les runes de l’antic molí i dels forns de Can Còdol, podrem gaudir d’un dels trams més bonics de la riera, amb un ample llit de pedra formant un pas força encinglerat i algun que altre saltiró i petit gorg a on posar, com a mínim, els peus a remullar. Des d’aquí, només ens caldrà remuntar el camí d’on veníem per assolir la masia de Can Còdol, amb la seva emblemàtica i arranjada font, un racó de pau per emmarcar.

Des de can Còdol anirem a cercar, allunyant-nos momentàniament de l’estricte llit de la riera, el camí de les Vendranes. Tot just passada la cruïlla, però, seguirem un vell rastre que s’enfila fins al casalot del Corto Pio, mig enrunat, però amb un bell exemplar de barraca de vinya de bona estampa.

Un cop recuperat el camí de les Vendranes ja no el deixarem fins arribar a la masia en qüestió, passant abans per l’oasi de la font de la Figuerota i per, sens dubte, la sorpresa del dia: el salt de la Guineu, un indret tant bonic com un xic perillós (vigileu amb la canalla!). Si la riera baixa contenta, ja en sentireu la fressa des de un bon tram allunyats.

Finalment, només ens caldrà arribar-nos fins a les Vendranes, sens dubte la masia més ben arranjada de les que haurem anat veient, per enfilar-nos decidits cap al coll del Pla dels Ginebres i per tornar ja cap a les primeres cases de Vacarisses, a l’altura del bonic barri on trobem la casa i els horts de Cal Domènec. Estarem ja a quatre passes del cementiri, d’allà on haurem començat.

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat variat, entre camins de carro i senders força còmodes.

AIGUA

 • A mig camí, aproximadament, trobarem la font de Can Còdol, d’aigua bona i abundant.
 • Tot i que passem per alguna altra font i rieres, la seva potabilitat total no està garantida. Millor portar aigua des d’un bon principi.

PRECAUCIONS

 • Alerta al forat del pou del molí de Can Còdol, sobretot si aneu amb infants.
 • Alerta a la timba del salt de la Guineu; acosteu-vos-hi amb precaució i no deixeu que s’hi acostin els infants.

METEO

 • Absteniu-vos de fer l’itinerari si ha previsió de forts aiguats i tempestes.

TERRENY

 • No presenta cap dificultat seriosa en tot el recorregut. Només es complica una mica en el curt tram baixant al salt de la Guineu, ja que cal saltar algunes roques i en algun moment passar pel mig de per on baixa l’aigua, amb perill de relliscades.

MATERIAL

 • Uns bastons de caminar ens poden ajudar en els trams llargs de camins de carro.
 • Botes de tresc impermeables, per poder travessar tranquil·lament els torrents en cas de baixar molt plens.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Al nucli de Vacarisses trobarem llocs on esmorzar i dinar sense complicacions.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
El tramo que va y vuelve, está impracticable, lleno de vegetación, te pierdes fácilmente... recomiendo saltárselo.
Besuche

Was in zu sehen: Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes

 • Filter by type
  Thema

Keine Ergebnisse

Dienste

Was zu tun ist: Masies a la vall de Sanana i de les Vendranes

 • Filter by type
  Thema

/Keine Ergebnisse