Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Rutes a Constantí
Zurück

Constantí

Schicksal
04/03/2021
Datenblatt

Präsentation

A la vora del Francolí


Constantí és un municipi situat al nord-oest de la comarca del Tarragonès, i fa frontera amb la comarca del Baix Camp. Al nord limita amb els municipis de La Pobla de Mafumet i amb Perafort; a l'est es troba amb els Pallaresos i Tarragona, sent aquest darrer també el seu límit meridional. A l'oest, és fronterer amb Reus i la Selva del Camp, tots dos ja inclosos a la comarca del Baix Camp.
Dins el terme tan sols hi ha el nucli de Constantí, sent aquest el cap administratiu del municipi, però conté nombroses partides.

La vila es troba a 80 m d'altitud i se situa a l'oest del riu Francolí, i els punts més elevats del terme són al nord, al voltant del camí Travesser a uns 130 m, en particular a la Torre del Fàbregues (143 m.). Els turons més característics, però, són al sud, el del Puig (91 m), les Forques (89 m) i la Gavarra (81 m)

El terme es travessat per diverses rieres i torrents, sent les més destacables les de la Boella o «la Riera», i la de la Sénia, procedent de la Selva del Camp. Els torrents més importants són els de Sant Ramon, i el del Mas blanc, aquest es troba just al límit amb la Pobla de Mafumet.
El territori de Constantí ocupa 31 km², i dins d'aquest hi viuen 6.665 veïns, principalment al nucli urbà.
La població activa s'ocupa principalment en el sector dels serveis, la indústria, la construcció, i l'agricultura. Tradicionalment, i fins a la dècada de 1960, era un municipi principalment dedicat a l'agricultura, però arran de l'entrada del sector químic, va anar transformant l'economia cap als serveis i la indústria. Actualment l'agricultura es dedica als conreus de cereals (ordi, blat, civada), els fruiters (avellaner, ametller, noguera), les oliveres, les vinyes, les hortalisses i els presseguers. Les poques explotacions ramaderes existents es dediquen a l'aviram i al bestiar porcí i oví.
Les principals instal·lacions industrials del municipi es destinen als sectors químics, de la fusta i del metall. A l'oest, tocant amb Reus, hi ha el polígon industrial de Constantí, al nord hi ha el complex petroquímic la Refineria, compartit amb la Pobla de Mafumet i Perafort.

La vila de Constantí tenia un castell del s. XIII, però actualment només en queden uns trams de muralla i algunes torres. L'església parroquial està dedicada a Sant Feliu, i va ser aixecada entre el 1734 i el 1744, aquesta presideix el punt més elevat del nucli urbà. Dins la vila trobem nombrosos edificis interessants, com la Societat El Casino (modernista), i el Sindicat Agrícola (noucentista). Fora de la vila destaquen els edificis de Mas de Sant Ramon o Mas de la Closa, com també la Torre d'en Fàbregues o Masia Teresa, entre d'altres.
L'element més destacable del patrimoni de Constantí és sens dubte la Vil·la romana de Centcelles. Aquest recinte és tan rellevant que està gestionat directament pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, del qual en forma part. Recentment s'ha descobert que el Pont de les Caixes, és un aqüeducte d'origen romà, ja que fins fa pocs anys es creia que era medieval.

Existeixen desenes d'entitats culturals, festives, esportives i d'altres tipus que dinamitzen la vida social del municipi.  A l'hivern se celebra una festa major el dia 20 de gener, per Sant Sebastià, en agraïment per deslliurar-los d'una pesta. La festa major d'estiu es fa el dia 1 d'agost, coincidint amb Sant Feliu.

Verpassen Sie es nicht

La joia patrimonial de Constantí, la vil·la romana de Centcelles.

Aquesta es troba en un corredor natural, on hi havia el camí que comunicava les terres de l'interior amb les de la costa, la Via De Italia in Hipanias.

L'any 2000 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, juntament amb altres monuments romans del Tarragonès.

El Pont de les Caixes, és un aqüeducte d’origen romà que encara està en funcionament. Ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.


 

Wann gehen

Una bona opció és visitar el municipi amb motiu d'alguna de les celebracions que hi tenen lloc durant l'any, com la festa major d'estiu, pels volts de l'1 d'agost, o la festa major d'hivern, el 20 de gener.

 

Was zu tun ist

Val la pena dedicar una estona a passejar pel nucli històric, on trobarem l'església de Sant Feliu, del segle XVIII, i les restes de la muralla medieval, de la qual es poden veure dues torres: una al carrer de Sant Vicenç i, l’altra, cantonera, al Parc de la Muralla

Però també hi trobarem un seguit de cases senyorials de diferents èpoques, entre les quals destaquem la del carrer de Sant Pere, la de la plaça de l'Església o la del raval de Sant Cristòfol.

Wussten Sie das?

Arran d'un esfondrament parcial en l'any 2007 al Pont de les Caixes,  es va descobrir que el que es pensava que era un pont medieval, va resultar ser en realitat un aqüeducte romà.

Sembla que aquesta infraestructura hidràulica estava relacionada amb la vil·la romana de Centcelles.

Um

Tarragona ofereix una rica oferta cultural, sobretot relacionada amb la història del seu passat com a capital romana d'Hispania, Tarraco. Però també trobareu una rica cultura gastronòmica on poder gaudir del menjar.

Reus i la seva rica arquitectura modernista. Tampoc et perdis l'oportunitat de tastar els seus famosos vermuts.

Altafulla també és una destinació molt recomanable per anar a fer una visita propera a Constantí, la seva vila closa medieval i els seus ravals, a més de la vil·la romana dels Munts, no us deixaran indiferents.

Una bona opció per relaxar-se i gaudir del mar és visitar les famoses platges de la Costa Daurada.

Wenden Sie sich an Telefone

Ajuntament de Constantí
977520521
Policia Local de Constantí
977 52 40 01
Emergències i Mossos d'Esquadra
112
Conjunt monumental de Centcelles, vil·la romana i mausoleu
977 52 33 74 / 977251515
Arxiu Municipal de Constantí
977520521

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Constantí

  • Aktivität und Schwierigkeit
    zu Fuß
    Mit dem Fahrrad
    Zu Pferd
  • Filter by type
    Typologie
    Tipus de terreny
    Thema

Keine Ergebnisse

Besuche

Was in zu sehen: Constantí

  • Filter by type
    Thema

Keine Ergebnisse

Dienste

Was zu tun ist: Constantí

  • Filter by type
    Thema

Keine Ergebnisse