Castellserà. Creu de Terme de Castellserà
Zurück

Creu de Terme de Castellserà

Visit
Altres
Datenblatt

Beschreibung

La creu de terme de Castellserà, està reconeguda com a bé patrimonial d'interès nacional, i es considera un monument històric, tant per la seva bona conservació com per la seva qualitat. És una estructura de pedra d'una alçada de tres metres, i és sostinguda per una base esglaonada. El nus de la creu és octogonal, i s'hi poden veure a la base, diverses cares de monstres fantàstics, als costats hi ha quatre escuts. Un dels escuts té gravada la data de 1570, i un altre mostra l'anagrama de Magí Biscarri, batlle de Poblet, qui manà bastir-la. També al nus hi ha representats una sèrie d'evangelistes i sants emmarcats dins d'arcs de mig punt.

A la mateixa creu, hi ha representada en una de les seves cares, a Crist Redemptor, i en l'altre a la Mare de Déu. Acaba d'embellir l'escultura, decoracions amb caps d'àngel, i motius vegetals.
La creu abans de la Guerra Civil estava situada a la sortida del Portal Nou, però es va desmuntar i guardar uns quants anys, fins que es va tornar a muntar en l'actual ubicació.

(Foto E. Lahuerta)

Adresse

Pl. Sitjar, Castellserà (Urgell)
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen