Algerri
Algerri
Algerri
Algerri
Zurück

Algerri

Schicksal
26/09/2022
Datenblatt

Präsentation

El secà més estricte

Algerri és un municipi pertanyent a la comarca de la Noguera, de 54,32 km2 d’extensió i d’entre 340 i 450 m altitud. El terme conté el poble d’Algerri, cap del municipi, i el llogaret de la Figuera.

Comprèn dos sectors separats per la Serra Llarga, que accidenta el terme de llevant a ponent. En el vessant meridional predominen els camps de conreu de regadiu i secà, mentre que en la septentrional es caracteritza per una zona natural combinada amb camps de conreu també de secà. Aquestes àrees les uneixen diversos passos que travessen la Serra Llarga, com el camí de la Garriga.

La serra Llarga és un espai natural que s’estén pels municipis d’Ivars de Noguera, Algerri i Castelló de Farfanya, i que fa de límit natural entre la Plana de Lleida i el Prepirineu.

Solquen el territori diversos barrancs i rierols, com el barranc del Cogulló, el de la Sisquella, el de la Garriga, el del Clot dels Ametllers i el del Pla de Bòria, tots aquests a tramuntana de la Serra Llarga; a migdia es troben el barranc de l’Esquirol, el dels Lledons i la vall de la Boga.

El riu Noguera Ribagorçana amb el seu frondós bosc de ribera i terres fèrtils, discorre a l’Oest d’Algerri. Així, part del terme municipal és inclòs dins el PEIN de l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana.

L’aridesa és el paisatge d’Algerri, un entorn natural adaptat a les dures i extremes condicions climàtiques del territori interior de Catalunya. Els secans mostren una biodiversitat peculiar. En el transcurs de la Serra Llarga creixen plantes gipsícoles i altres pròpies d’aquests medis naturals, que conviuen amb la fauna de vertebrats i invertebrats típica de les zones estepàries, destacant sobretot els ocells.

La principal activitat econòmica del terme és l’agricultura. Els conreus més estesos són els cereals, sobretot l’ordi; els arbres de fruita dolça, els ametllers i les oliveres. Es produeix també, una mica de vinya i farratge. Les terres de conreu, tradicionalment de secà, han vist incrementar el regadiu amb la construcció del canal Algerri-Balaguer a finals del segle XX. Diverses fonts vora el poble permeten de conrear petits horts per al consum familiar. A més, les conques endorreiques o basses naturals jugaven un paper clau a l’hora d’abeurar bestiar o nodrir d’aigua algunes parcel·les agràries.

   

  Verpassen Sie es nicht

  • Arribar fins a les restes del castell d’Algerri. 
  • Recórrer la serra Llarga i fixar-se en les seva vegetació i fauna úniques.
  • Passejar pel nucli urbà i visitar l’església de Santa Maria.

  Wann gehen

  La festa major d’estiu s’escau per Sant Bartomeu (24 d’agost), i la d’hivern, el primer cap de setmana de febrer, en honor de la Candelera i Sant Blai. El primer cap de setmana de maig se celebra la Fira de l’Aigua.

  Was zu tun ist

  • Fer el tram del camí de Sant Jaume que passa per Algerri.
  • Fer caminades a peu per la serra Llarga i descobrir la geologia i flora guixenca singular.
  • Visites guiades pels paisatges agraris.

  Wussten Sie das?

  • Algerri és el terme municipal que disposa de major superfície de zona protegida per les aus. Integrat en la ZEPA (Zona d’especial protecció d’aus) Secans de la Noguera, protegeix especialment aus estepàries catalogades com espècies en risc. És doncs una àmplia àrea on es poden observar diversos ocells i els seus comportaments.
  • Algerri està en el camí de Sant Jaume, concretament és el final de l’etapa número 5 del Camí Català per San Juan de la Peña.
  • La façana barroca de l’església de Nostra Senyora de la Purificació és una de les més grans de Catalunya.

  Um

  • Balaguer a 16 km per la C-26 direcció est. Capital de la Noguera. Amb un important nucli medieval emmurallat, la plaça del mercadal i l'església de Santa Maria.
  • Lleida a 25 km pel Camí d'Albesa direcció sud. Capital del Segrià i de les terres de Ponent. Una ciutat amb tota mena de serveis i on no ens podem perdre una passejada i visita a la Seu Vella.
  • Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana. A 20 km, per Albesa i Corbins. Confluència dels dos rius, amb un espai natural protegit, on es poden observar ocells propis de les zones humides.
  • Mirador de la Presa del Pantà de Santa Anna. A 15 km. Direcció a Alfarràs i dins el terme de Castellonroi. Espectaculars vistes de la presa.

  Wenden Sie sich an Telefone

  Emergències
  112
  Emergències mèdiques
  061
  Ajuntament
  973426013
  Farmàcia Gállego-Reñé
  973426189
  Alberg de Pelegrins d'Algerri
  973 42 60 13

  Links von Interesse

  Bilder
  Routen

  Was in zu sehen: Algerri

  • Aktivität und Schwierigkeit
   zu Fuß
   Mit dem Fahrrad
   Zu Pferd
  • Filter by type
   Typologie
   Tipus de terreny
   Thema

  Keine Ergebnisse

  Besuche

  Was in zu sehen: Algerri

  • Filter by type
   Thema

  Keine Ergebnisse

  Dienste

  Was zu tun ist: Algerri

  • Filter by type
   Thema

  Keine Ergebnisse