Ruta Modernista. Llavaneres
Zurück

Can Farners

Route POI
Arquitectura
Datenblatt

Einleitung

Can Farnés era propietat de Juan Farnés i Farnés, doctor de medicina i cirurgia. Aquesta casa és el resultat de la unificació de diverses cases veïnes. L’arquitecte Ramon Maria Riudor, cosí de Lluís Masriera, s’encarregà de dur a terme el projecte de reforma que conformava un únic habitatge partint de 4 cases diferents.

Per fora destaca la reixa de ferro forjat i les mènsules decoratives amb motius vegetals. A l’interior de la finestra hi destaquen els vidres emplomats amb decoració vegetal que s’entrellacen amb sanefes decoratives.

La casa té una entrada ampla amb dos porticons de fusta a l’exterior treballada, i una gran porta interior també amb fusta i vidre.

A la façana posterior destaca la tribuna i la riquesa ornamental dels coronaments, i presidint la primera planta un gran finestral amb vitrall de decoració vegetal.

A l’interior hi havia mobiliari i decoració típica de l’època: paviments, vitralls, ceràmica, pintura mural, esgrafiats amb sanefes, etc... feien d’aquesta casa un exemple de Modernisme al bell mig del nucli urbà.

Bilder