Rutes a Núria
Zurück

Sant Jaume de Queralbs

Datenblatt

Beschreibung

Edifici d’una sola nau, coberta amb volta de canó lleugerament apuntada i capçada amb un absis semicircular. Per les seves característiques es poden datar els seus orígens cap al segle XII, fruit de la reedificació sobre la primitiva església consagrada l’any 978.

Durant els segles XV i XVII es van realitzar algunes modificacions com l’ampliació de la nau central amb dues capelles, la construcció d’una sagristia amb capella i l’edificació d’un campanar de torre coronat per una petita espadanya.

Cal destacar el pòrtic que cobreix el mur sud, compost per sis arcs adovellats de mig punt que reposen sobre cinc columnes, constituint el conjunt un dels millors exemplars de porxo del romànic català. Les figures representen animals fantàstics, fulles estilitzades, volutes i algun cap humà. Les columnes són de marbre de vetes blau-blanc mentre que els capitells i les arcades són de pedra calcària compacta.

De la porta d’entrada a l’església, oberta amb un simple arc de mig punt, cal destacar els seus batents de fusta, que conserven encara restes de la ferramenta original.

Font: www.ajqueralbs.cat

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen