Baronia de Sant Oïsme. Camarasa.
Zurück

Ruta a la Baronia de Sant Oïsme

Datenblatt

Beschreibung

La Baronia de  Sant Oïsme, és un petit nucli de població que forma part de l'EMD de Fontllonga i Ametlla del Montsec, dins el municipi de Camarasa. És un conjunt històric declarat bé cultural d'interès nacional que està conformat per una desena de cases, les restes d’un castell amb una interessant torre d’homenatge, i una església parroquial d’època romànica.

No sabem quin és el seu origen, però probablement fou una fortificació de frontera andalusina que vigilava els comtats cristians del nord, atesa la seva estratègica posició davant del pas de Terradets, la vall d’Àger i la riba del Noguera Pallaresa. Conquerit més tard en nom dels comtes d’Urgell, el castell va esdevenir vila i va vincular-se als dominis de la família Meià, el marquesat de Camarasa i a la vegueria de Balaguer. Avui és testimoni d’una època que ens explica el que som i d’on venim.

Descobriu un lloc ple d’encant ubicat en mig d’un paisatge de gran bellesa. Respecteu la seva pau i la seva gent. Tingueu cura del seu patrimoni. Apreneu d’un passat ple d’històries i llegendes a partir d’un seguit de codis QR que localitzareu en diferents racons. Gaudiu de la seva visita i les seves vistes. Sigueu molt benvinguts a aquest indret tan excepcional de les terres altes de la Noguera.

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen