CAMARASA - SANT LLORENÇ DE MONTGAI
CAMARASA - SANT LLORENÇ DE MONTGAI
CAMARASA - SANT LLORENÇ DE MONTGAI
CAMARASA - SANT LLORENÇ DE MONTGAI
Zurück

Sant Llorenç de Montgai

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Entre embassaments

Camarasa és un municipi situat en plena comarca de la Noguera, al llarg del pas del riu Segre, amb el terme ocupant una allargassada regió entre l’aiguabarreig amb la Noguera Pallaresa i una mica més avall del pantà de Sant Llorenç de Montgai i les extenses ondulacions agrícoles cap a l’esquerra del riu fins a la discreta serra Blanca, ja a prop del nucli de Cubells, en la seva part sud, i cap els vessants de ponent de la muntanya de Sant Mamet a l’esquerra del pas de la Noguera Pallaresa, des de la presa del pantà fins a les portes  del pas de Terradets, en la seva part nord. El terme, pel seu apèndix nord, arriba fins un xic més enllà del poble de l’Ametlla del Montsec, fins a mig vessant sud d’un petit tram del Montsec d’Ares, el pas de Terradets i del Montsec de Rúbies, en aquest últim cas fins al cims de lo Peladet i de la Roca de Migjorn, ambdós a 1.465 m.

El terme abraça un territori bastant extens que, més enllà del seu nucli principal, ubicat als peus de l’antic castell de Camarasa, recull tota una sèrie d’antics pobles i veïnats, com Sant Llorenç de Montgai, a les ribes del pantà homònim, l’Ametlla de Montsec, la Baronia de Sant Oïsme, Fontllonga, Figuerola de Meià i la Maçana, aquests dos últims pràcticament deshabitats, a més de Rúbies, a mig vessant del Montsec, abandonat des de fa molts anys, agrupant en total uns 860 habitants (2018).

Les activitats agràries i ramaderes tenen un pes important en el municipi, amb una gran extensió de conreus dedicats a l’oliver, cereals i altres de secà, i, una part significativa també de regadiu, dedicada als arbres fruiters. Hi ha certa tradició, també, en l’apicultura. El sector serveis, esperonat aquests darrers anys per una certa empenta turística, centrada en els esports nàutics i activitats fluvials, i la seva relativa proximitat amb Balaguer, acaben de complementar-ne l’economia.

El medi físic ve marcat per un clima continental poc temperat en una zona de transició entre la plana agrícola i l’estatge montà continental, amb brolles, garrigues, alzina carrasca i roures de fulla petita o martinenc, depenen de la zona concreta, i, també, pinedes, algunes de pi roig. Els pas del riu Segre també proporciona interessants ambients fluvials, com la Reserva Natural de la Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai. Aquest important espai d'interès natural ocupa tot l'embassament de Sant Llorenç de Montgai i el riu Segre fins a la base de la presa de Camarasa. Les muntanyes de Mont-roig i Sant Jordi també són interessants espais d'interès natural a causa de la seva riquesa i valor ecològic com a hàbitats de l'estatge montà.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Antoni, el dia 17 de gener; la Festa Major de Sant Jordi, el dia 23 d’abril; la Festa Major de Sant Llorenç de Montgai, pels volts del 10 d’agost, i la Transsegre, baixada amb embarcacions domèstiques pel riu Segre fins a Balaguer, cap al segon dissabte de juliol.

 

Sabies que...?

 

Anys enrere tota aquesta zona era un remot cul-de-sac, ja que la carretera s’acabava al poble de Camarasa. La construcció de la carretera anomenada del Doll, als anys 70 del segle XX, per unir Balaguer i Tremp, van obrir tota aquesta raconada al turisme i a noves possibilitats.

 

No et perdis...

 

L’encant especial del poblet de la Baronia de Sant Oïsme i les vistes que podem mirar del Montsec, de l’embassament i de Tarradets des del capdamunt de la seva torre de guaita, d’accés lliure.

 

Què fer...?

 

Podem albirar el paisatge de la zona des del tren que, travessant tots aquests paratges de gran bellesa, uneix Lleida i Balaguer amb la Pobla de Segur, ja al Pallars Jussà.

  

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el segon cap de setmana de juliol podrem veure la peculiar convocatòria de la Transsegre, una baixada d’embarcacions casolanes i fetes amb molta imaginació pel riu Segre de Camarasa fins a Balaguer. És una festa!

 

Voltants...

 

A prop de Camarasa i Sant Llorenç de Montgai podem explorar la carena de la serra de Mont-roig sortint del poble de Vilanova de la Sal, un itinerari que trobaràs a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
973 42 00 09
CAP Balaguer
973 44 60 28
Consultori mèdic Camarasa
973 42 03 41
Farmàcia
973 42 02 00
Tren Lleida - La Pobla de Segur
973 22 02 02
Bus Vidao
973 44 56 83
Bus Alsa
902 42 22 42

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Sant Llorenç de Montgai

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Sant Llorenç de Montgai

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Sant Llorenç de Montgai

Es mostren 1 - 10 de 15
 • Filter by type
  Thema