Calonge de Segarra.
Cal Ros. Calonge de Segarra.
Vistes des de la rectoria de Calonge de Segarra
Cal Mas. Calonge de Segarra.
Zurück

Calonge de Segarra

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La tranquil·litat dels vells llogarrets de l’Alta Segarra

Calonge de Segarra és un municipi de caire eminentment rural situat oficialment a la comarca de l’Anoia però històricament a la zona de l’Alta Segarra, tal com encara consigna el seu nom, al límit amb el sud del Solsonès pel nord i ocupant la capçalera més sud-est de la conca del riu Llobregós quan l’altiplà de Calaf ja s’escorre cap a la segarrenca vall del Llobregós.

La població del municipi és molt feble, agrupant en total uns 200 habitants, i molt escampada pels petits llogarrets que el formen, Dusfort, Sant Pere de l’Arç, Aleny, Mirambell i el Soler, a més d’algun veïnat de masies, com el mateix de Calonge, que dóna nom al municipi per haver estat a l’antigor el principal centre defensiu de la zona amb el seu castell.

El terme, protagonitzat per un bell paisatge de secà, és solcat per rases i fondalades que formen, en part, la capçalera del riu Llobregós, conjugant els vessants emboscats i les terrasses a on és possible el conreu de cereals. També hi ha un petit sector ramader, sobretot de porcí. La zona té, a més, llarga tradició com a territori de pas d’alguna de les principals rutes dels ramats transhumants entre la zona més litoral i les grans pastures estiuenques dels Pirineus. A més, Calonge disposa d’un important jaciment d’argila que proporciona matèria primera a la indústria del gres i de la ceràmica.

Les principals festes i tradicions del municipi de Calonge de Segarra són les festes majors dels respectius nuclis, com les de Dusfort, l’últim cap de setmana de juliol; la de Mirambell, l’últim cap de setmana d’agost; la de Sant Pere de l’Arç, el segon cap de setmana de setembre; la de l’Aleny, l’últim cap de setmana de setembre, i la de Santa Fe de Calonge i el Soler, el primer diumenge d’octubre. A més, també se  celebra l’anomenada Festa del Panellet a Santa Fe de Calonge, el Dilluns de Pasqua, on hi ha un gran esmorzar, es reparteix el panet beneït, es canten caramelles i es porta a terme una petit mercat de productes de la zona.

 

Sabies que...?

 

Tot i que pel nom i que històricament la zona de Calonge de Segarra formava part de l’anomenada Alta Segarra, conjuntament amb tots els pobles de la zona, amb Calaf com a centre principal, administrativament l’hem d’anar a buscar a l’Anoia. A més, forma part de la marca turística de l’Alta Anoia. Això confon a molta gent!

 

No et perdis...

 

Si en trobeu algun pagès que us en vengui directament, no us perdeu el cigró menut que es cultiva a la zona, de textura untuosa i gens farinosa. Un cigró excel·lent! 

 

Què fer...?

 

Pugem al capdamunt del turonet on descansen les runes del castell de Calonge, molt a prop de l’església de Santa Fe de Calonge. Del castell en queden quatre murs i alguna volta, però les vistes sobre l’entorn paguen la pena!

 

Quan anar-hi...?

 

Si vols passar un Dilluns de Pasqua diferent, passa’t per la concorreguda Festa del Panellet, on podràs viure l’alegre tarannà del paisanatge d’aquesta part de la Segarra històrica.

 

Voltants...

 

A prop del municipi de Calonge de Segarra, podem visitar el nucli antic i el museu del poble dels Prats de Rei, tot cuida’t i impulsat amb una més que excel·lent dignitat.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 868 04 09
CAP Calaf
93 869 87 79
Farmàcia Calaf
93 869 85 06
Bus Castellà
93 874 68 00
Bus Hispano Igualadina
902 29 29 00

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Calonge de Segarra

Es mostren 1 - 1 de 1
  • Aktivität und Schwierigkeit
    zu Fuß
    Mit dem Fahrrad
    Zu Pferd
  • Filter by type
    Typologie
    Tipus de terreny
    Thema
Besuche

Was in zu sehen: Calonge de Segarra

Es mostren 1 - 5 de 5
  • Filter by type
    Thema
Dienste

Was zu tun ist: Calonge de Segarra

Es mostren 1 - 7 de 7
  • Filter by type
    Thema