Barraca de l'Olivar del Maties. Castellolí
Castellolí
Esglesia de Sant Vicenç. Castellolí
Zurück

Castellolí

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Entre el coll del Bruc i la Conca d'Òdena

Castellolí és un municipi de la comarca de l’Anoia, que ocupa l’extensió de la vall de la riera de Castellolí als peus del coll del Bruc. El municipi, fins fa pocs anys d’un caràcter rural evident, no sobrepassa actualment els 600 habitants entre el nucli principal i els disseminats per les masies o en altres entitats de població menors, és a dir, el veïnat de Ca n’Alzina, la caseria del Raval de Sant Feliu i l’urbanització dels Pinyerets.

El terme de Castellolí ja el trobem documentat a l’any 961 i el castell, que prenia el nom de castell d’Aulí, des del 959. Se’n conserven algunes restes, així com de l’antiga capella romànica sota l’advocació de Sant Vicenç, de la que se n’ha mantingut la tradició. En època ja de certa tranquil·litat, els pocs nous estadants es comencen a concentrar cada vegada més a prop de la vall, formant l’allargassat nucli actual, seguint el nou traçat del camí ral que abans passava per Piera. 

L’entorn natural del poble havia estat una gran extensió de conreus dominat sobretot per la vinya, tot i que també s’hi trobaven altres varietats de secà com els cereals, l’olivera i l’ametller. Actualment, a causa de l’abandonament de molta superfície conreada, el boscos de pins dominen gran part del terme.

Tot i que l’agricultura i les seves activitats associades han sempre sempre la principal activitat del poble, noves indústries i un incipient sector de serveis en van diversificant l’activitat econòmica.

La Festa Major se celebra, en honor de la Mare de Déu del Roser, a principis del mes de maig, amb l’anomenada Festa Grossa, però per Sant Vicenç, patró del poble, en ple mes de gener, se celebra un altre esdeveniment festiu. 

 

Sabies que...?

 

Una de les grans riqueses del terme de Castellolí és la presència d’elements patrimonials de caràcter rural construïts amb la tècnica de la pedra seca, com són les antigues barraques de vinya. Un actiu associacionisme local malda per a la seva restauració i protecció. Amb les rutes de l'app de Natura Local a Castellolí, en podràs descobrir algunes de les més interessants.

 

No et perdis...

 

La reputada carn de vedella de can Mabres, finca de cicle tancat i de criança natural.

 

Què fer...?

 

El camí de Sant Jaume que surt de Montserrat cap a Igualada i Lleida, passa per Castellolí. Podem recórrer el tram entre Castellolí i el monestir de Montserrat, entrant a la muntanya per indrets no massa habituals.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem cap a primers de maig, podrem participar a la Tuga Trial, una cursa de muntanya i caminada popular que aplega una bona participació en qualsevol de les modalitats possibles, de més a menys dificultat.

 

Voltants...

 

Podem visitar el castell de Claramunt, al municipi veí de la Pobla de Claramunt, un clar exponent dels castells de frontera durant l’època de la repoblació comtal d’aquest sector de la Catalunya Central.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament de Castellolí
93 808 40 00
Consultori mèdic
93 808 41 41
Farmàcia
93 808 31 15
Informació busos
93 804 44 51
Taxi Cal Quim
686 22 93 84

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Castellolí

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Castellolí

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Castellolí

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema