Sant Vicenç de Torelló des del Ges
Venat de Targarona.Sant Vicenç de Torelló
Camí vora el Ges.Sant Vicenç de Torelló
Torre de l'aigua. Sant Vicenç de Torelló
Safareig dels Bassalets
Bellmunt. Sant Vicenç de Torelló
Zurück

Sant Vicenç de Torelló

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

El petit de la Vall del Ges

El municipi de Sant Vicenç de Torelló està situat al mig de la part nord de la comarca d’Osona, entre Torelló i Sant Pere de Torelló, formant part del territori de la Vall del Ges, riu que en travessa la part baixa del terme, per sota del seu nucli principal. El terme s’allarga un xic cap al nord-oest fins a les ribes del Ter a Borgonyà i fins al cim dels Tres Batlles, a la zona de contacte amb els contraforts primerencs de la serra de Bellmunt.

Formen part del municipi, a més del nucli principal de Sant Vicenç, les antigues colònies industrials de Borgonyà i de Vila-seca, a les ribes del Ter ja tocant amb Torelló, agrupant un total d’uns 2.000 habitants.

El terme, no gaire gran, és ocupat pels conreus i la franja del bosc de ribera del Ges a la seva part més baixa i planera, i per erms i bosquines d’alzines i roures, força pedregós per l’aflorament de gresos a la seva part més alta, cap el serrat Alt i la serreta de Roviroles.

La industria de la vora el Ter és el motor de Sant Vicenç de Torelló, tot i que també trobem agricultura i ramaderia, sobretot porcina i bovina. Hi té gran tradició la indústria de la torneria i serradores.

Els principals esdeveniments festius són la Festa Major de Sant Vicenç, el primer cap de setmana de setembre; la Festa Major de Borgonyà, cap al 25 de juliol; la Festa Major de Vila-seca, el dia de la Pasqua Granada; l’Aplec de Borgonyà, al mes de març; el dia del Contrapàs El Divino, per Dissabte de Rams, una antiga dansa tradicional a Sant Vicenç de Torelló, i les Caramelles, el Diumenge de Pasqua; 

 

Sabies que...?

 

El campanar romànic de Sant Vicenç de Torelló és dels més ben conservats i bella estampa de la comarca d’Osona. Res a envejar al millor romànic de Catalunya!

 

A Sant Vicenç de Torelló es va recuperar ja fa uns anys el Ball del Contrapàs, sent ara un ball únic a Catalunya. És l’únic contrapàs llarg que existeix i del qual se’n coneix la lletra i música, recollides de viva veu d’un veí de Sant Vicenç a principis del segle XX.

 

No et perdis...

 

Una passejada per Borgonyà, una antiga colònia industrial amb les cases baixes de tipologia britànica que el fa un nucli molt peculiar.

 

Què fer...?

 

El riu Ges ens ofereix al seu pas per la zona una corrua de basses i gorgues que embelleixen el paisatge fluvial. Aneu a passejar-hi!

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el Dissabte de Rams, podrem presenciar el Ball del Contrapàs El Divino de Sant Vicenç de Torelló, una tradició més que centenària del poble.

 

Voltants...

 

Sant Pere de Torelló, també de la Vall del Ges, i molt a prop, forma part de la plataforma Natura Local. Busqueu-ne els itineraris per acabar de descobrir els secrets d’aquesta contrada.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 859 00 03
Consultori mèdic Sant Vicenç de Torelló
93 859 19 57
Consultori mèdic Borgonyà
93 850 51 30
CAP Torelló
93 850 48 41
Farmàcia Sant Vicenç
93 859 00 20
Farmàcia Borgonyà
93 859 12 16
Autobusos Segalés
902 13 00 14
Taxi Pere Fornieles
610 40 41 99

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Sant Vicenç de Torelló

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Sant Vicenç de Torelló

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Sant Vicenç de Torelló

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema