Ca l'Agustí
Zurück

Tagamanent

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Del pas del Congost a la Calma

Tagamanent és un municipi situat al nord de la comarca del Vallès Oriental, en contacte amb la la zona del pas del riu Congost, entre Aiguafreda i el Figaró, tot i que la major part del terme s’endinsa pel vessant occidental del Montseny fins al capdamunt del pla de la Calma per l’est, fins a la riera de l’Avencó pel nord, i fins a la zona de Vallfornès i el turó del Sui pel sud, conjuntament amb el pla de la Calma, la principal divisòria de vessants d’aquesta banda del massís. A la part sud-oest, el terme s’enfila més enllà del riu fins els cingles de Castellar. En essència, doncs, estem parlant d’un relleu muntanyós i accidentat.

És el tercer municipi en extensió del Vallès Oriental i també un dels menys poblats, bàsicament concentrats a la part més baixa del terme on hi ha un antic nucli de masies disperses i d’expansió moderna, trencant, en part, el caràcter totalment disseminat del municipi fins no fa massa anys. Més enllà d’aquest nucli, al terme hi ha algun petit veïnat, com Santa Eugènia del Congost, i masies aïllades que assoleixen agrupar en total uns 325 habitants (2018). 

El relleu muntanyós del terme el fa difícil per a l’agricultura, que es limita al conreu d’unes poques hectàrees. En contraposició, la superfície forestal del terme és molt extensa, propiciant les activitats forestals. El pasturatge hi havia estat molt estès gràcies a les amples planures de la part alta del terme. Hi ha una petita activitat industrial centrada en la producció de materials de pedra destinats al sector de la construcció. Durant aquests últims anys, el municipi ha diversificat lentament la seva oferta  ecoturística, activitat propiciada pel Parc Natural del Montseny, del qual la major part del terme en forma part.

Els vessants muntanyosos d’espesses boscúries de pins, alzines i roures, mixtes o més exclusives segons el llocs concrets, es van alternant amb pastures i zones més obertes, sobretot a partir del turó aïllat del Tagamanent, icona de l’indret, fins al pla de la Calma, llocs on sembla que es recupera lentament la pràctica de la ramaderia extensiva. Als fondals de torrents i rieres es desenvolupa una vegetació de zones humides força ben conservada.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major, cap a principis de setembre, i altres aplecs i trobades.

 

Sabies que...?

 

La ruta Els Tres Monts, que uneix el Montseny amb Montserrat passant per Sant Llorenç del Munt, travessa d’una punta a l’altra el terme de Tagamanent. És bonic de fer-lo!

 

No et perdis...

 

Les vistes de tota la contrada des del capdamunt del turó de Tagamanent. Sensacionals!

 

Què fer...?

 

Una visita a la Casa Museu de l’Agustí, on podrem repassar com es vivia a la masia antigament.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem a principis de juliol, podrem participar de la peculiar Festa del Pa, organitzada per la masia del Folló, on trobareu una fireta de pans, degustacions, xerrades, espectacles... tot a l’entorn d’aquest aliment bàsic.

 

Voltants...

 

A prop de Tagamanent podrem continuar fruint dels bells paratges del Montseny i rodalies amb els itineraris que trobarem a l’app de Natura Local als municipis del Figaró-Montmany i el Brull.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
93 842 91 26
CAP Aiguafreda
93 844 10 26
CAP Figaró
93 842 92 56
Farmàcia Lluis Mimó
93 844 25 14
Rodalies Renfe
900 41 00 41
Bus Sagalés
902 13 00 14

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Tagamanent

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Tagamanent

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Tagamanent

Es mostren 1 - 10 de 10
 • Filter by type
  Thema