Girona des el mirador de la Torre d'Alfons XII
Muralla Girona
Cases de l'Onyar
Monestir de Sant Daniel
Claustre del Monestir de Sant Daniel.
Zurück

Girona

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

Girona m’enamora!

Girona, municipi capital de la comarca del Gironès i amb una influència territorial, està situat a la plana fluvial que formen la conjunció dels rius Ter, Onyar i Güell, i s’enfila Gavarres amunt fins pràcticament el puig Alt o la Mare de Déu dels Àngels, la part pròpiament muntanyosa. La resta del terme és força urbanitzat, ja que estem parlant d’una ciutat de gairebé 100.000 habitants (2018) amb tots els seus barris i àrea periurbana.

No obstant ser una ciutat gran, Girona és privilegiada pel que fa al patrimoni natural i la gran diversitat de paisatges que ofereixen els ambients fluvials que conformen els 4 rius que travessen la ciutat (Ter, Onyar, Güell i Galligants), els espais agrícoles que encara conserva amb encant, com la vall de Sant Daniel o les hortes de Santa Eugènia, la Devesa i les grans masses forestals del massís de les Gavarres. Més del 60% del territori municipal de la ciutat està catalogat com a espai protegit, destacant especialment el sector de les ribes del Ter i el massís de les Gavarres, catalogats com a espais d’interès natural inclosos a la Xarxa Natura 2000.

La natura que envolta la ciutat constitueix el complement perfecte a la Girona patrimonial, una ciutat amb més de 2.000 anys d’història. El call jueu, la catedral, la basílica de Sant Feliu, el monestir de Sant Pere de Galligants..., són només una mostra dels innombrables monuments i museus que converteixen el barri Vell de Girona en un dels més interessants de Catalunya.

Els principals esdeveniments festius i culturals que ens ofereix la ciutat de Girona són les Fires i Festes de Sant Narcís, la gran cita gironina, amb una gran varietat d’actes, entre finals d’octubre i principis de novembre; la processó i els manaies de la Setmana Santa; les Festes de Primavera de la Rambla i Argenteria, així com una gran diversitat de festivals i esdeveniments varis al llarg de tot l’any, com, per exemple, el Girona Temps de Flors o el Festival Temporada Alta, que la fan una ciutat amb un dinamisme cultural dels més potents de Catalunya.

 

Sabies que...?

 

El Call Jueu de Girona és dels més ben conservats de Catalunya. Només passejant-vos-hi en quedareu encisats, però si en voleu aprofundir, hi fan visites guiades.

 

No et perdis...

 

El Tapís de la Creació, que es pot visitar al museu de la Catedral de Girona. Una obra magna del segle XI, de les poques que es conserven de la seva tipologia i època a Europa. Hom en queda meravellat!

 

Què fer...?

 

Una passejada per la Devesa és pràcticament obligatòria si es va a Girona. Tan a prop físicament del batec de la ciutat i tan lluny que sembla!

 

Quan anar-hi...?

 

Sens dubte, un dels moments bonics per visitar Girona és durant el Girona Temps de Flors, un esdeveniment que omple els carrers de Girona de flors i moltes activitats.

 

Per cert, si hi aneu pels volts de Sant Jordi, pregunteu pel Tarlà! A veure si el trobeu!

 

Voltants...

 

A prop de Girona tenim totes les Gavarres per descobrir, a més que, evidentment, hi passa la Ruta del Ter, que segueix el riu del naixement a la desembocadura al mar. Ambdós propostes les trobarem a l’app de Natura Local.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
972 41 90 10
Policia Municipal
092
Informació Turística
972 22 65 75
RENFE
972 21 23 19
Estació d'autobusos
972 21 23 19
Taxi Girona
972 22 23 23

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Girona

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Girona

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Girona

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Thema