Camps de colza a La Bisbal d´Empordà
Zurück

La Bisbal d´Empordà

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La capital de la ceràmica

La Bisbal d’Empordà és un municipi i capital de la comarca del Baix Empordà, al bell mig de la plana de l’Empordanet. El terme s’allargassa entre la plana de suaus elevacions al nord, en transició cap a la plana del Ter i seguint part de la vall del riu Daró, i els vessants nord de les Gavarres més properes al mar, gaudint d’una ubicació i d’unes vistes privilegiades a la plana de l’Empordanet i al conjunt del massís.

Més enllà de la ciutat de la Bisbal, el municipi agrupa també els petits veïnats o llogarrets de Castell d’Empordà, Sant Pol i el Vilar, més enllà del creixement modern de la capital, agrupant actualment uns 10.800 habitants.

Històricament els habitants bisbalencs han dut a terme activitats, a part de la producció de terrissa, que  han anat més lligades amb les feines de bosc i de pagès. Les carboneres, les grans piles de suro esperant per ser traginades i les feixes de vinya eren un element paisatgístic que es va perdent a partir de mitjan segle XX. Actualment, la Bisbal, és un centre comercial i de serveis amb un cert sector industrial, tot i que l’agricultura de secà encara es conserva a bona part del terme.

El medi físic ve determinat pel pas del riu Daró i la seva oberta vall fluvial, on en algun punt concret podem observar vegetació de ribera, per la massa forestal de pinedes, alzinars i sureres, sobretot, Gavarres amunt, i pel mosaic agrícola de secà a les planes més properes a la ciutat, tant cap al nord com pel sud. 

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major, a mitjan agost, amb el seu conegut correfoc; l’aplec a l’ermita del Remei, al segon diumenge d’octubre; l’aplec de Santa Llúcia, pels volts del 13 de desembre, i l’aplec de la Sardana, el primer cap de setmana de juny, a més d’una gran profusió de fires al llarg de l'any..

 

Sabies que...?

 

La Bisbal és coneguda com la capital de la ceràmica, una activitat arrelada a la ciutat des de molts anys enrere. Podem fer-nos-en una idea visitant el Terracotta Museu.

 

No et perdis...

 

Una passejada pel nucli històric de la Bisbal, començant pel pont Vell sobre el Daró, el portal de la Riera, la volta de la Mel, el carrer del Call, el castell palau... Un compendi d’història ple de bons racons.

 

Què fer...?

 

Després de visitar la ciutat, si queden ganes i temps, es recomana anar a treure el cap al poble de Castell d’Empordà, amb els seus pintorescos carrerons.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el tercer cap de setmana de juliol ens trobarem amb la Fira de Circ al Carrer, una espectacular convocatòria d’aquesta art pels carrers i places de la ciutat.

 

Voltants...

 

A prop de la Bisbal podem continuar furgant pels contraforts de les Gavarres i els seus rodals amb els itineraris que trobem a l’app de Natura Local als municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Madremanya i Sant Martí Vell.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
972 64 09 75
Policia Local
972 64 02 92
CAP
972 64 38 08
Farmàcia Piera de Ciurana
972 64 34 00
Farmàcia Isabel Cortes
972 64 36 77
Farmàcia Estevan Llagaria
972 64 00 62
Bus Sarfa
972 64 09 64

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: La Bisbal d´Empordà

Es mostren 1 - 5 de 5
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: La Bisbal d´Empordà

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: La Bisbal d´Empordà

Es mostren 1 - 10 de 20
 • Filter by type
  Thema