Sant Julia de Ramis
Santuari dels Sants Metges. Sant Julia de Ramis
Clot de les Moleres. Sant Julià de Ramis
La Garrotxa des de Sant Julià
Zurück

Sant Julià de Ramis

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

On el Ter s’estreny

Municipi situat a la comarca de Gironès al límit amb el Pla de l’Estany, entre Girona i el congost del Ter, de població tradicionalment disseminada entre diferents masies i petits veïnats i nuclis, com Montagut, la Garriga, els Sants Metges i el Pla de Baix, que entre tot arriben gairebé als 3.000 habitants. Entre el 1972 i el 2015 també en formava part el nucli de Medinyà, conformant ara un altre cop municipi propi.

La zona de Sant Julià de Ramis és una de les que més restes prehistòriques i històriques s’han trobat de la zona de Girona. A part de jaciments prehistòrics, hi ha les restes d’un poblat ibèric i el Castellum Fractum, restes d’una fortificació d’època romana, així com d’un castell d’època medieval, el castell de Montagut, que havia controlat el desenvolupament i població de la zona. 

La seva situació i comunicacions sempre han estat un bon aliat, just al límit de la influència directa de la ciutat de Girona i els municipis limítrofs, però a la vegada sense créixer massa. Té un bon equilibri entre l’agricultura i la ramaderia i l’activitat industrial, aprofitant el potent sector de serveis de la ciutat de Girona degut a la seva proximitat.

 

-Sabies que...?

 

Al 2012 la zona arqueològica de Sant Julià de Ramis fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional

 

-No et perdis...

 

El breu itinerari que enllaç la visita al Castellum Fractum, a les restes del poblat ibèric i de l’ermita paleocristiana dels Sants Metges de tot un plegat, conjunt visitable i museïtzat al capdamunt d’un turó amb la millor panoràmica sobre el Ter i les Gavarres del terme.

 

-Què fer...?

 

A falta de nucli d’interès visitable, una bona opció és anar a passejar tranquil·lament pel camí del Congost a la vora del Ter entre el petit nucli de Sant Julià, on hi ha la moderna església parroquial, i el pla de Can Font passant pel cau de les Goges, seguint un breu tram de la Ruta del Ter.

 

-Quan anar-hi...?

 

Si hi anem el segon diumenge després de Pasqua, a més de gaudir de la primavera vora el riu, podrem ser presents a la Festa del Roser, un dels aplecs més tradicionals de la zona. Se sol fer una arrossada popular i altres actes festius.

 

-Voltants...

 

A prop de Sant Julià de Ramis, a Sarrià de Ter, podem aprofitar per visitar el Centre de Visitants del Gironès, on podreu obtenir informació i visitar el centre d’interpretació per a una millor descoberta de la comarca del Gironès.

Als voltants del municipi podem aprofitar, també, per visitar el proper bonic nucli vell de Celrà, on hi trobareu també rutes de Natura Local.

 

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
972 17 09 09
Guàrdia municipal
690 01 49 44
Consultori mèdic
972 49 82 55
Farmàcia Sant Julià
972 17 04 93
Busos Teisa
972 20 02 75
Busos Ampsa
972 21 63 53
Busos ATM Girona
900 82 84 09
Busos Barcelona Bus
902 13 00 14

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Sant Julià de Ramis

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Sant Julià de Ramis

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Sant Julià de Ramis

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema