Plaça de Sant Francesc. Montblanc
Carrer Major. Rojals
Carrer Major. Rojals
Balcó de l'església. Rojals
Camí de la Perellada
Castell de Prenafeta. Serra de Prades
Zurück

Montblanc

Schicksal
14/02/2019
Datenblatt

Präsentation

La capital de la Conca

La històrica vila de Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà, es troba a uns 350 metres d'altitud, i té vora els 7.500 habitants entre el nucli de la població i les pedanies. És el centre comercial i industrial de la comarca, i un dels espais de l'interior de la demarcació amb més interès des del punt de vista cultural. Altres nuclis de població que també formen part del municipi són Prenafeta, la Guàrdia dels Prats, Lilla, Rojals i el Pinetell.

Pel que fa a l'ocupació humana, pel terme s'hi han trobat restes paleolítiques, íberes i romanes, però no es pot ubicar el primer nucli de l'actual Montblanc fins el segle XI, que es consolida definitivament al segle XII, un cop acabada la Reconquesta. És aleshores quan Ramon Berenguer IV lliura la primera carta de població i la dota de múltiples privilegis que afavoreixen el seu ràpid desenvolupament i la seva fortificació. La vila arribà a la màxima esplendor durant la primera meitat del segle XIV, quan es consolidà com una població amb un pes polític important i amb una dinàmica socioeconòmica remarcable, esdevenint en aquell moment la setena ciutat de Catalunya. S'hi celebraren quatre vegades Corts Generals i es creà el Ducat de Montblanc el 1387.

Després de certes crisis i estancaments econòmics i demogràfics, la vila de Montblanc ha arribat a la nostra època com un nucli amb una bona qualitat de vida. A la vegada, amb la recuperació de les institucions democràtiques, el municipi va poder emprendre amb força la restauració dels monuments de la vila. A més, la societat civil, molt activa, ha fet que en el camp cultural, lúdic i festiu, Montblanc hagi esdevingut tot un referent a tenir en compte. Hi destaquen la Festa Major, al setembre, i la Setmana Medieval de Montblanc, pels volts de Sant Jordi.

Montblanc i tota la comarca gaudeixen d'un entorn natural, cultural i etnològic privilegiat. La vila és situada a la falda de les muntanyes de Prades, sent-ne una de les principals portes d'accés. Fregant la vila també hi passa el riu Francolí, amb algun tram de bosc de ribera.

 

Sabies que...?

Montblanc conserva excel·lentment part del seu perímetre emmurallat fruit d'un procés de recuperació i restauració  modèlic, ja que molts dels trams havien estat aprofitats com a parets posteriors per fer-hi cases, quedant ocults durant centenars d'anys.

 

No et perdis...

La vista d'ocell de Montblanc des del pas de ronda o algunes de les torres de la muralla.

 

Què fer...?

Qualsevol de les visites guiades que s'organitzen des de l'oficina de turisme són un una bona manera de conèixer molt millor aquesta sensacional vila plena d'història i d'històries!

 

Quan anar-hi...?

Si hi anem pels volts de Sant Jordi podrem gaudir dels actes de la Setmana Medieval i de la llegenda del cavaller que va matar el drac a la vila de Montblanc, sens dubte un dels moments àlgids de les festes montblanquines.

 

Voltants...

Des de Montblanc podem anar pujant vers les muntanyes de Prades per gaudir de racons solitaris enmig de les boscúries, les carenes i les valls d'aquesta zona muntanyosa sensacional.

Wenden Sie sich an Telefone

Emergències
112
Ajuntament
977 86 00 09
Policia Local
977 86 26 96
CAP
977 86 00 89
Farmàcia Anna Sánchez
977 86 00 20
Farmàcia Jaume Felip
679 38 44 27
Busos Hispano Igualadina
902 29 29 00
Busos Autocars Plana
977 21 10 30
Busos Vibasa
902 10 13 63
Taxi Joan Valls Roig
629 30 30 21
Taxi Joan Ramon Farré
609 87 47 47
Taxi Josep Anton Medrano
609 01 10 11
Taxi Feli Aparicio
608 93 45 46
Taxi Manuel Rubio Marín
639 31 23 45

Links von Interesse

Bilder
Routen

Was in zu sehen: Montblanc

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Aktivität und Schwierigkeit
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
  Zu Pferd
 • Filter by type
  Typologie
  Tipus de terreny
  Thema
Besuche

Was in zu sehen: Montblanc

Es mostren 1 - 10 de 10
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Montblanc

Es mostren 1 - 10 de 61
 • Filter by type
  Thema