Zurück

Bassa Plàtans de Can Castells

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

En aquesta bassa creada per la font dels Plàtans de can Castells a dins del torrent de Can Comalada, hi creix una població molt important de l'alga carofícia asprella (Chara vulgaris), també hi trobem Cladophora sp., diverses diatomees i macro invertebrats. La bassa també és utilitzada com a abeurador d'aus i mamífers i com a lloc de cria i alimentació d'amfibis com la reineta i el tòtil.

Cal remarcar que l’aigua d’aquestes basses, com tanta d’altres del veïnat de la Pujada, on som, han estat alimentades per l’aqüeducte de Dosrius, una gran infraestructura subterrània de mitjan segle XIX, de quasi una quarantena de quilòmetres, que portava l’aigua des de Dosrius fins a Barcelona, travessant multitud de municipis del Baix Maresme i el Barcelonès. Enfront de la bassa es pot veure una petita construcció blanca amb la portella blava, la qual derivava una petita part de l’aigua de l’aqüeducte per tal que els pagesos se’n beneficiessin pels horts. 

Més informació:

https://adosrius.wordpress.com/2016/06/12/la-ruta-de-laigua-recorregut-per-laqueducte-de-dosrius-a-barcelona/

https://adosrius.wordpress.com/2016/06/05/aguas-de-dosrius-la-iniciativa-privada-empresarial-al-servei-de-les-emergents-necessitats-hidriques-de-la-ciutat-de-barcelona-1854-1882/

 

Bilder