Celler de Can Feixes
Corriols al torrent de la Bleda
Montserrat des de Canaletes
Vinyes a la tardor
Vinyes a prop del mas d'en Feixes
Salt al torrent de Canaletes o Fondo
Zurück

Els salts d'aigua i la vinyes de Canaletes

Route
04/12/2018
Datenblatt

Einleitung

Sots i torrents de l’espai protegit de les Valls de l’Anoia

Itinerari circular que, sortint de Canaletes, petit nucli del municipi de Cabrera d’Anoia, ens duu als clots de les rieres i torrents d’aquesta banda de l’espai d’interès natural de les Valls de l’Anoia, on podrem passar pels feréstecs sots i els bonics salts d’aigua que es formen al llarg de la seu pas tot erosionant agudament el terreny. A la tornada podrem passar per una mostra del paisatge vitivinícola de la zona, enmig d’un paisatge agroforestal.

 

Recomanem fer-la off-line, havent-la guardat abans des de l'app en un lloc amb cobertura suficient.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  3 Stunden 30 Minuten
 • Slope
  205.00 meters
 • Entfernung
  8.90 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Geologia
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Sots i torrents de l’espai protegit de les Valls de l’Anoia

Sortirem del petit nucli de Canaletes, de l’aparcament que hi ha a prop de l’edifici de l’ajuntament i de la plaça principal del poblet, on es pot deixar el vehicle còmodament.

Al cap de poca estona de sortir del poblet, tot just passada la font del Llorer, ens endinsarem ja pel bell mig d’un ambient més forestal, on abunda el pi i, en menys mesura l’alzina, petita avantsala del primer amagat salt d’aigua de la jornada, el salt dels Capellans, on podrem admirar la lenta obra que la natura ha anat forjant amb el resultat final del tipus de formació mineral que anomenem travertí.

Sortirem d’aquest primer sot per anar a buscar les altres ensotades valls que ens esperen tot flanquejant lleugerament la serra de la Teia, que les separa posant treva pel mig. El flanqueig ens portarà fins a poder travessar el torrent de la Bleda ben a prop ja del segon salt del dia, el salt de la Mala Dona, també formant un ombrívol i ensotat indret.

Continuarem pel vessant dret del torrent de la Bleda, ja que de moment no el deixarem de petja, tot i que no ens ho posarà fàcil i planer. A poc a poc anirem veient com el sot es va fent més profund, enmig de penya-segats més prominents, que de moment recorrerem i veurem des de sobre. Just a l’indret del torrent del Cargol, una continuïtat del torrent de la Bleda, però, deixarem l’altivesa i la llum per entaforar-nos literalment enmig del feréstec cor del torrent, en un descens curt però vertiginós que posarà a prova les nostres habilitats físiques, tot i que la presència de cordes ens hi ajudarà força. Serem al bell mig del feréstec torrent.

A partir d’aquí, corriols amunt, corriols avall, que ens portaran a veure els dos darrers salts de l’itinerari, ambdós d’una bellesa corprenedora, el salt del Cargol, al torrent del la Bleda, i el salt dels Cucs, al torrent de la Cremada, on podrem veure com l’aigua té la santa paciència d’anar modulant les canaletes per on troba sortida, a vegades ben capriciosament, a més d’un extensa proliferació de la bonica i sempre verda falguera anomenada, entre altres noms, capil·lera.

Ara ens tocarà pujar de valent, també ajudats per cordes, per tal de sortir d’aquests claustrofòbics sots. De cop, una altra vegada la llum mediterrània, la vinya i les pinedes, i, més endavant, els horitzons més oberts. El contrast és evident. Però si ja estem cansats, aviat podrem fer drecera i tornar al poble enllaçant amb el mateix camí d’on haurem vingut. Si no, el paisatge agroforestal, esquitxat de vinyes i oliveres, ens acompanyarà fins al celler de Can Feixes, on trobarem, si és del nostre grat, el resultat líquid de l’apreciat fruit dels ceps.

Ara ja, sense presses, anirem seguint un vial més concorregut, i, gaudint d’una cada vegada més oberta vista vers Montserrat, tornarem a entrar al poble de Canaletes pel cantó contrari d’on haurem sortit a l’inici. Ben tornats!

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat molt variat, des de vials asfaltats i camins de carro força còmodes, fins a escarpats i relliscosos corriols, on es necessitaran les nostres habilitats grimpadores.
 • Recomanem fer-lo off-line, havent-la guardat abans en un lloc amb suficient cobertura.

AIGUA

 • Tot i que passem per alguna font i rieres, la seva potabilitat total no està garantida. Millor portar l’aigua des d’un bon principi.

PRECAUCIONS

 • Alerta als corriols arran de penya-segats del torrent del Cargol, sobretot si aneu amb infants.
 • Alerta als corriols grimpadors d’accés i sortida dels torrents del Cargol i del salt dels Cucs. Tot i que hi ha cordes que ens ajuden, la possibilitat de relliscada és molt elevada.
 • En cas de previsió de forts aiguats, el pas per les rieres i torrents és molt perillós.

METEO

 • Absteniu-vos de fer l’itinerari si hi ha previsió de forts aiguats i tempestes.
 • En cas de fortes pluges recents, assegureu-vos de la traçabilitat de l’itinerari a la zona dels salts.  

TERRENY

 • No presenta cap dificultat seriosa en part del recorregut. Només es complica baixant al torrent del Cargol, ja que la curta drecera del corriol és un pèl trencada i amb força pendent.

MATERIAL

 • Uns bastons de caminar ens poden ajudar en els trams llargs de camins de carro.
 • Botes de tresc impermeables, per poder travessar tranquil•lament els torrents en cas de baixar plens.
 • Càmera de fotos: els indrets a visitar s'ho valen!
 • Prismàtics, per intentar clissar alguna puput o àliga cuabarrada.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Al nucli de Canaletes hi ha un petit bar al local social del poble. No sempre està obert.
 • L’itinerari llarg passa arran del Celler de Can Feixes, un dels de més bona reputació de la zona.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Els salts d'aigua i la vinyes de Canaletes

Es mostren 1 - 10 de 10

Salt dels Capellans

Punkt von Interesse
Geologie
04/12/2018

Agafarem, a la dreta, el corriol d'accés al salt dels Capellans, al fons de la riera. Per continuar, tornarem a aquest mateix punt per seguir cap a l'esquerra, vorejant el salt per sobre. És un dels...

Salt de la Mala Dona

Punkt von Interesse
Geologie
04/12/2018

Girem a la dreta on trobarem el sender que recorre la part de dalt del salt, per on continuarem l'itinerari, tot vorejant-lo. També val la pens visitar el salt des del mateix llit de la riera. Per...

Boscos

Punkt von Interesse
Umwelt
04/12/2018

Aquesta zona que estem recorrent ara és eminentment forestal, repleta de boscos típicament mediterranis: pinedes i, a les parts més ombrívoles, es deixa veure el rastre esquitxat del bosc potencial d'...

Penya-segats

Punkt von Interesse
Geologie
04/12/2018

Ens trobem sobre d’unes terrasses fluvials formades a través de l’erosió de milers i milers d’anys de sòls tous i fàcilment modulables, amb el resultat dels altius penya-segats que des d’aquí podem...

Torrent del Cargol

Punkt von Interesse
Tierwelt
04/12/2018

Seguirem cap a l'esquerra. En aquests torrents d'hàbitat ben conservats, hom hi destaca la presència de la tortuga de rierol.

Salt del Cargol

Punkt von Interesse
Flora
04/12/2018

A més de l'enrevessat salt, que podem veure des de sota mateix, la gran protagonista de la zona és la capil·lera o falzia vera, un tipus de falguera que prolifera abundantment a les parets de la...

Salt dels Cucs

Punkt von Interesse
Geologie
04/12/2018

El salt dels Cucs és, potser, el més espectacular dels que haurem vist avui, almenys vist des de sota, tal i com el veurem nosaltres (de fet, veure’l des de sobre és força complicat), un pas estret i...

La puput

Punkt von Interesse
Tierwelt
04/12/2018

Estem en un territori molt favorable als usos i costums de la puput.

Potser si parem l'orella podrem sentir el seu cant -"pu-pu-put"- o, amb una mica de sort, trobem alguna ploma blanca i negra tan...

Paisatge agroforestal de vinya

Punkt von Interesse
Landschaften
04/12/2018

Just al punt on ens trobem, veiem ja d’una forma generalitzada el típic mosaic agroforestal mediterrani, tan característic d’aquestes planes anoienques de la Depressió Prelitoral. És un paisatge molt...

Àliga cuabarrada

Punkt von Interesse
Tierwelt
04/12/2018

Aquest és territori de l'àliga cuabarrada. Espècie protegida i vulnerable. Els ambients amb espais oberts són ideals perquè aquest rapinyaire hi caci. De mida mitjana, entre 150 i 180 cm d'envergadura...

Bilder
Bewertungen
/5
6 votes
64%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Excel.lent
Els dos primers salts preciosos i ben senyalitzats. Els dos darrers no estan senyalitzats. No hi són les cordes per baixar al salt del cargol i complica baixar i després pujar. No recomanable per anar amb nens petits.
Profile picture for user Guillem1234
Guillem rocafort vinyals
21/09/2023
Molt xulo. Quan hi hagi aigua ha de ser la bomba.
Besuche

Was in zu sehen: Els salts d'aigua i la vinyes de Canaletes

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Els salts d'aigua i la vinyes de Canaletes

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema