Zurück

Balneari de la Font Santa

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

A cavall entre Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló, amb el riu Ges als peus, es troben les restes del que va ser el balneari d'aigües termals Fontsanta, construït el 1847. La situació al costat del riu, les fonts medicinals, els jardins i el paisatge del seu entorn el van convertir en un lloc de trobada per als veïns i la burgesia barcelonina.

Tres fonts alimentaven el balneari: la font Pudenta, amb aigües sulfuroses bicarbonatades; la font del Ferro amb aigües ferruginoses; i la font del Raig, de la que brollava aigua normal. Avui dia les tres fonts es troben enrunades i amb prou feines hi raja aigua.

En direcció al riu trobem dos emblemàtics roures martinencs (Quercus pubescens) centenaris. Al voltant dels roures hi trobarem dues de les fonts. A prop del més gran hi trobarem la font Pudenta i, próxima al roure més petit, la font del Ferro. També formava part dels jardins un gran làrix (Larix decidua) que de ben segur produïa el goig de la gent que venia a reposar i a relaxar-se.

Després de la Guerra Civil l'edifici es va abandonar i avui dia tan sols queden les parets mestres i molta runa. És recomanable observar fotos antigues de la zona.

Bilder