Roca de la Ferradura
Alzinar
Zurück

Cim del Montalt

Route
25/07/2013
Datenblatt

Einleitung

Aquesta ruta a peu pel terme municipal de Sant Vicenç del Montalt, transcorre entre pins, alzines i alzines sureres. Coneixerem les rieres de Canyadell i Torrembó, descobrirem la història de la Roca de la Ferradura. Pujarem al cim del Montalt (596m), des d´on podrem gaudir d´una àmplia vista del Litoral i de la Serralada Prelitoral. Ja de baixada passarem pels Pins d´en Pera, i ens podrem refrescar a la Font del Xiprer.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  3 Stunden 40 Minuten
 • Slope
  576.00 meters
 • Entfernung
  12.20 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Geologia
  Landschaftsgestaltung
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Sortim de l´aparcament a la zona esportiva de Sant Vicenç per anar abuscar el Carrer del Torrent del Gorg, per més endavant travessar lacarretera BV-5031.

Un cop travessada lacarretera de seguida comença una pista que ens portarà al torrent del
Canyadell, força dret en alguns trams
. Cap al final del torrent passarem per la construcció anomenada Mare de Deu d´en Torrents, abans d´arribar a la zona de la plana d´en Ferran.


Farem després un petitdescens a on observarem la presència del rocam característic d´aquesta
zona (ull de serp), entre pins i alzines. Passarem per camps abandonats a on els fruiters dels marges donen vida a caderneres,verdums, pinsans i,entre molts d´altres, el rei dels camps maresmencs, el xurraví, abans d´agafar la riera de Torrembó amunt.


Deixem la riera de Torrembó per començar a poc a poc l´ascens per una pistaentre pins que ens durà més endavant a zona de bosc mixta i finalmentper alzinar, a on podem sentir la presència d´algun exemplar deraspinell, fins a la Roca de la Ferradura, punt de referència per aciclistes i caminaires d´arreu del Maresme.


Des de la Roca de la Ferradura farem l´atac final al cim del Montalt (596m), límit dels termes municipals de Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt. Tot caminant pel camí d´accés tindrempanoràmica d'una banda i l´altra de la serralada del Litoral.


Ara toca un descens pronunciat, s´ha d´anar amb comte, fins a trobar elcamí de pujada, que desfarem un tros, per desviar-nos més endavant cap a les planes del Montalt, ara ja entre pins pinyoners i per pistaforestal. Passarem a prop de Can Bosch i pels Pins d´en Pera, abansd´anar a buscar el Torrent del Ranxo.


Entrarem de nou al poble per sota el pont de la carretera, per trobar-nos al´esquerra la font
del Llorer,d´aigua ben fresca
. Ara ja només ens queda tornar al cotxe,seguint primer la riera, per a després recórrer alguns carrerons estretsdel Poble.

Tipps

Traçat

 • Hi ha dos trams de forta pujada. El primer, al Torrent del Canyadell i l´altre abans del Cim del Montalt.
 • A la baixada especial atenció des de el Cim del Montalt fins a la pista.

Aigua

 • Només trobareu aigua a la font del Llorer al final de l´itinerari, entrant al poble.

 

Meteo

 • Es una ruta per fer tot l´any, encara que al Juliol i Agost e millor evitar les hores del migdia.

 Terreny

 • El terreny no és complicat, però porteu calçat adequat i resistent. Als corriols es fàcil de relliscar o fer una torta de peu.

 

 Material

 • Prismàtics per veure algun ocell i les vistes panoràmiques.
 • Màquina de fotos.

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Cim del Montalt

Es mostren 1 - 8 de 8

Torrent de Canyadell

Punkt von Interesse
Flora
25/07/2013

Ens trobem a dins del torrent de Canyadell. Hi podem observar la presència d´espècies típiques de torrent, com les canyes(espècie invasora), falgueres i heures que envaeixen l´espai vital d´alzines i...

Mimoses

Punkt von Interesse
Flora
Umwelt
25/07/2013

De nom científic Acácia dealbáta. Ens trobem davant d´un altra espècie invasora, molt resistent a qualsevol tipus de terreny i afavorida pel foc, degut a la duresa de les seves llavors. El seu origen...

Hort d´en Carles

Punkt von Interesse
Umwelt
25/07/2013

Arribem a la riera de Torrembó i ens trobem davant de l´Hort d´en Carles, on veiem en primer terme uns camps de cirerers que semblen abandonats. Més amunt trobem uns hivernacles que podrien ser pel...

Alzinar

Punkt von Interesse
Tierwelt
Flora
25/07/2013

Ens trobem en una zona d´alzinar madur, a on l´alzina s´ensenyoreja dels boscos orfes de conrreus, des de mitjants del segle XX. La densa capçada imposa la fosca a tots els arbres i arbusts que...

Roca de la ferradura

Punkt von Interesse
Andere
25/07/2013

Es tracta d'una gran roca, situada en el coll on se separen els termes municipals d´Arenys de Munt, Sant Vicenç del Montalt i el de Dosrius. Es diu que un cop l´any es reunien els senyors de les tres...

Cim del Montalt

Punkt von Interesse
Landschaften
25/07/2013

Ens trobem a dalt d´El Montalt, una muntanya emblemàtica de 596 metres a laSerralada Litoral Catalana, entre la serra del Corredor i el Montnegre. Limita els termes municipals de Sant Andreu de...

Pins d'en Pera

Punkt von Interesse
Umwelt
16/12/2014
Ens trobem en un plà del bosc i en el centre hi ha una acumulació de roques granítiques o de ‘‘Ull de Serp’’ com se les anomena aquí fent figures geomètriques diferents. La vegetació reinant és el Pi...

Font del Xiprer

Punkt von Interesse
Umwelt
25/07/2013

La ruta ens porta a entrar a Sant Vicenç del Montalt per la Riera del Gorg. Passat el pont de la carretera ens trobem la Font del Xiprer a mà esquerra.

La Font que rep el nom del petit xiprer que hi...

Bilder
Bewertungen
/5
4 votes
82%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

Nos encantaria poder valorar la aplicación de una forma más positiva pero nuestra primera experiencia con ella no ha resultado nada agradable. El camino de vuelta indicado era literalmente impracticable, nos hemos visto rodeados de maleza y vegetación sin que hubiera rastro del sendero. Por suerte el camino recorrido a la ida no quedaba muy lejos de donde nos habíamos "perdido" y lo hemos utilizado para poder salir de allí, no sin antes llevarnos de regalo un montón de rasguños por toda la maleza que había que atravesar. Lo curioso es que la aplicación nos indicaba que era el camino correcto, pero ni de casualidad habia camino o indicio de sendero alguno. Lo sentimos pero aunque estábamos encantados en un principio con la aplicación, después de esta experiencia no nos da confianza alguna. Hemos acabado regresando a casa con google maps.

Degut a que part del camí ha quedat tapat, hem modificat el recorregut per evitar el problema.

Gràcies per la informació

realmente en un principio funciona, pero si es cierto que con mas indicaciones por el camino ayudarían.
Besuche

Was in zu sehen: Cim del Montalt

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Cim del Montalt

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thema