Zurück

Clar de Lluna

Route
11/03/2014
Datenblatt

Einleitung

Pel Serral de Can Batalla.

Ruta paisatgística i alhora forestal, ideal per fer a peu o en bicicleta amb tota la família i gaudir sense presses. Som a tocar del Parc Natural del Montseny.

Dalt la serra s’obren vistes a la Vall de Mosqueroles  i el Montseny primer, i de baixada, a la Vall de la Tordera i la Serralada Litoral amb el Corredor i el Montnegre. Tot això passant per diferents tipus de boscos, exemples de vegetació mediterrània a la solana del Montseny, alternats amb els masos i els seus camps conreats.

 

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  3 Stunden
 • Slope
  225.00 meters
 • Entfernung
  10.10 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Landschaftsgestaltung
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Pel Serral de Can Batalla.

Ruta paisatgística i alhora forestal, a la vessant soleia del Montseny, el terreny àcid i les condicions climàtiques, fa que ens trobem suredes, pròpies d'aquesta regió mediterrània. 

 

En creuar la Tordera podem veure de dalt el pont, les plantacions de plàtans d’ombra o arbres propis de ribera com els àlbers i els verns. Passem pels camps de gramínies farratgeres i retalls de vinya dels voltants de Can Balmes, Ca l’Alzina i Can Martí del Bosc. Trobarem bonics exemplars aïllats de pi pinyer i roure martinenc. A la vora del torrent, alzines i plàtans d’ombra enfilen l’humitat. No serà difícil sentir l'oriol o el picot verd.

 

Anem pujant al serral i els diferents boscos es succeeixen. Primer  pins blancs i formacions de pi pinyer tant atapeïdes que fan perdre la singularitat d’aquests arbres. Al  sotabosc, una màquia de bruc arbori ens sorprèn amb l’espectacular florida al març-abril. Aquí els ocells, difícils de veure, són de caire forestal. Gaigs, esparvers o algun aligot al marge dels camps.

 

Dalt la carena, domina la vegetació mediterrània arbustiva. Els brucs arboris, abans dominants  s’alternen amb  arboços, aladerns de fulla estreta i  llentiscles. Una sureda aclarida acompanyada de cirerers d’arboç i pins pinyers, ens deixa veure la Vall de Mosqueroles i el Turó de l’Home (1705 m) al darrera. 

 

En arribar a l’ermita de Santa Magdalena, les vistes són espectaculars. Ens encarem al costat més occidental del Montseny amb el Turo del Samon (1273 m) davant i sota la Vall de la Tordera. Si mirem a mar, la Serralada Litoral amb el Montnegre-Corredor ens tanca la plana de la Tordera.

 

Baixarem per la carena de la Serra de Can Batalla, entre masies encara vives com Can Jeroni i boscos d’alzines sureres i pins pinyers. Després de pins insignes i roures;  i per últim, arribant a baix, l’alzinar carbonejat pren protagonisme. 

 

De nou som a la plana, on els camps i la Tordera conviuen amb el teixit urbà. Tot just passat el Circ Cric, el riu, fa un tram de bonics meandres que podem veure de dalt el mirador. Bon punt d'observació d'ocells. Les alzines i lledoners pengen dels talussos.

 

Entrem a Palau pel costat de l’ermita del Remei  i seguint tot el singular passeig arbrat amb plàtans d’ombra fins al carrer Major i la plaça de la vila. 

 

Tipps

TRAÇAT

 • Està marcat amb senyals quadrades de color carbassa.
 • Traçat còmode, principalment pista.  
 • Cap dificultat tècnica per fer-lo amb bici, excepte l’única pujada.
 • La primera part, fins dalt la carena, fa pujada constant.
 • De l’Ermita de Santa Magdalena surt un caminet que ens porta al Castell de Montclús.

AIGUA

 • No trobarem cap font.

PRECAUCIONS

 • El tram de sortida i el tram d’arribada, són urbans. Cal extremar les precaucions amb cotxes i vianants si ho fem en bici.
 • Tot i ser pista forestal, les masies són habitades i és fàcil que ens trobem algun vehicle.
 • Respectar les masies i finques agrícoles, tant els camps com el bestiar que puguem trobar.

MATERIAL 

 • Calçat còmode per caminar per pista.
 • Uns pals de tresc, ens fan la marxa més aeròbica i complerta.
 • Les zones de transició entre camps i boscos són rics en biodiversitat. Uns prismàtics en serviran per veure algun dels molts ocells que sentin.  

ALTRES EQUIPAMENTS 

 • Trobarem plafons de la volta cicloturista a Palau . 
 • Equipaments culturals properes són la Casa Patxot a Mosqueroles i el Circ Cric.

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Clar de Lluna

Es mostren 1 - 14 de 14
Promoted

Plaça de la Vila

Punkt von Interesse
Architektur
11/03/2014

Espai obert al s. XIX com a Plaça Nova. Important pel mercat dels dissabtes com pels edificis que l’envolten. 

Ajuntament: edifici de 1929 de l’arquitecte municipal Josep Domènech i Mansana. Edifici d...

Promoted

Riu La Tordera

Punkt von Interesse
Flora
11/03/2014

Riu que neix a la Font Bona, en el Coll de Sant Marçal al Montseny i surt al mar formant el delta de la Tordera (8 km 2 ) entre Blanes i Malgrat de Mar.

Té un recorregut de 55 km i és de règim...

Promoted

Can Martí del Bosc

Punkt von Interesse
Umwelt
11/03/2014

Casa amb tipologia de masia catalana. Esmentada al s XIV. Restaurada recentment amb finalitats turístiques i gastronòmiques. 

Entorn agrícola i forestal abans de pujar la serra. Som al costat d’un...

Promoted

Pineda

Punkt von Interesse
Flora
11/03/2014

Pujant al serral de Can Batalla. Travessem aquesta pineda de pi pinyer. L’elevada densitat d’arbres, no ens permet gaudir de la seva bonica estampa. A mà dreta podem trobar altres pins com el pi blanc...

Promoted

Vall de Mosqueroles

Punkt von Interesse
Landschaften
11/03/2014

Arribant dalt la carena, a mà dreta, el bosc d’alzina surera i pi pinyer aclarit, ens obre finestres a la veïna i petita vall de Mosqueroles, entre les serres també petites (350-400 m) de Mercadera...

Promoted

Surera

Punkt von Interesse
Flora
11/03/2014

Passem entre masies amagades. Ara som a l’alçada de Cal Cisó. Aquí la vegetació ha variat. La pineda secundària (no original) deixa lloc a una clapa de bosc aclarit d’alzines sureres, alguna d’elles...

Promoted

Ermita de Santa Magdalena

Punkt von Interesse
Architektur
11/03/2014

Vistes al Montseny i la Vall la Tordera. Mirant a mar, la serralada litoral amb el Montnegre i Corredor. Accés al Castell de Montclús del darrera l'ermita.  

L’ermita de Santa Magdalena o de Sant...

Promoted

Castell de Montclús

Punkt von Interesse
Architektur
11/03/2014

Vistes al sector occidental del Montseny amb el Turó de Samon. A sota nostre, l’abrupte capçalera del ‘‘sot gran’’ entre les penyes de Can Jeroni i el Serral del Moro. 

El Castell, també conegut com...

Promoted

Pineda i sureda

Punkt von Interesse
Flora
11/03/2014

Veiem clarament dos bosquines diferenciades a banda i banda de la pista. A la dreta, una formació endreçada de pi pinyer sense sotabosc.   

A l’esquerra, de nou, la sureda que veiem abans també...

Promoted

Masies. Cal Picolí

Punkt von Interesse
Architektur
11/03/2014

L'habitatge tradicional del Montseny ha estat la masia. Les cases amb més història, que avui encara perviuen, es remunten del segle XII al segle XVIII. Aquestes són construccions que consistien...

Promoted

Plana de la Tordera

Punkt von Interesse
Umwelt
11/03/2014

Finalitzem la baixada travessant un alzinar litoral, clàssic amb marfull i galzeran. Els arbres, de rebrot i no massa grans, deixen entreveure que també aquest bosc (com la majoria) ha patit algun...

Promoted

Mirador del "meandre"

Punkt von Interesse
Geologie
11/03/2014

De dalt estant, arran de terrassa fluvial, al costat d’alzines i lledoners penjants, veiem a sota nostre com la Tordera no es decideix. La poca pendent i la baixa velocitat de les aigües fa que en...

Promoted

Ermita del Remei

Punkt von Interesse
Architektur
11/03/2014

L’augment de la devoció per la Mare de Déu del Remei va fer necessari construir una nova ermita i es va escollir un terreny al costat de l’antiga capella de Sant Sebastià (edifici d’una sola nau del s...

Promoted

Passeig arbrat del Remei

Punkt von Interesse
Flora
11/03/2014

Antigament, els plàtans d’ombra es plantaven a les entrades dels pobles, a banda i banda de la carretera. Era la benvinguda en forma d’ombra a un nucli habitat. 

Aquest tram corresponia a la carretera...

Bilder
Bewertungen
/5
2 votes
60%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Sortida amb excés de pista asfaltada amb cotxes circulant.
Besuche

Was in zu sehen: Clar de Lluna

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Clar de Lluna

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema