Zurück

Un Palau verd

Route
31/03/2014
Datenblatt

Einleitung

Un Palau ple d’arbres i de història.

El següent itinerari és fruit de la conjunció de la visita turística de Santa Maria de Palautordera i del Passeig pels arbres de Palautordera. El resultat ha estat un itinerari senzill per mostrar els elements arboris i arquitectònics més significatius del poble.

Situada al Baix Montseny, enmig de la plana del riu la Tordera però a tocar de la muntanya, Santa Maria de Palautordera posseeix una gran riquesa paisatgística, però també una gran riquesa pel que fa al patrimoni rural i urbà. Entre rius, boscos, camps i turons és una destinació amb un nodrit llegat arbori i amb una interessant història local.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  2 Stunden
 • Slope
  30.00 meters
 • Entfernung
  4.30 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Un Palau ple d’arbres i de història.

Santa Maria de Palautordera es troba ubicada en un indret de gran riquesa paisatgística, però també, una gran riquesa pel que fa al patrimoni arquitectònic rural i urbà. La passejada comença entre edificis del segle XVII i XVIII, passa per carrers, places, passatges i altres racons del poble.  Mirant el nom dels indrets coneixerem quines activitats s’hi desenvolupaven: el carrer del peix, la plaça de les olles, etc. A l’església de Santa Maria podem observar la seva torre mig rodona mig hexagonal i descobrir-ne l'origen. 

 

A través de parcs i jardins arribem al barri de Can Sala, on es van construir les primeres vil·les modernistes de Palau. Les construccions d’aquest estil arquitectònic es traslladen als pobles a través de les cases d’estiueig que, a més a més, llueixen esplèndids jardins amb una composició vegetal ben capriciosa. Des del punt de vista del caminador, es poden observar arbres de gran port com Cedres i Til·lers. Com hem dit abans, és una destinació amb un nodrit llegat arbori i una interessant història local.

 

Passejant de nou pel nucli antic, travessem carrers vius, plens de gent i activitats diverses. A principis del segle XX la població va créixer i es va omplir de boniques cases, locals socials i passeigs arbrats. El passeig del Remei amb els plàtans d’ombra a banda i banda és una de les estampes més repetides a les carreteres d’entrada a les poblacions durant el segle XX. Al llarg del passeig hi trobem cases d’estil modernista i d’altres d’arquitectura popular.

 

Aviat arribem a la Tordera, ja s'endevinen les capçades dels arbres caducifolis de la seva riba. Durant l’aproximació veurem alzines, lledoners i robínies que des d’un estrat superior ens donen la benvinguda en un indret frescal i tranquil. A la llera hi trobem plantacions de plataners i pollancres altíssims, a tocar de l’aigua veurem gatells i algun vern, i tot embolcallat d’un sotabosc espès format per esbarzers i falgueres. Deixant enrere la llera del riu, la ruta ens retorna al centre de Palau. 

Tipps

TRAÇAT

 • El traçat discorre en gran part per dins el nucli de la població. Només el tram a la riba de la Tordera és de camí de terra.
 • Traçat molt còmode i planer.
 • Hi ha dos trams d’escales: a l’entrada del Parc del Reguissol i al baixar a la Tordera

AIGUA

 • Podem trobar aigua a les fonts de la població i als parcs que anirem passant

PRECAUCIONS

 • Eviteu fer l’itinerari si fa poc que ha plogut i el riu ha crescut.
 • L’itinerari conté trams urbans. Vigileu. 

TERRENY

 • Principalment per carrers asfaltats i camí de terra compacta.
 • El camí vora el riu pot estar enfangat

MATERIAL

 • Calçat còmode per caminar.
 • Els ambients de ribera i fontinals, vora prats fluvials i bosquets són altament rics en biodiversitat. Mireu de cercar l’Oriol a les capçades dels plàtans.

ALTRES EQUIPAMENTS 

 • A la part del darrere de l’Arborètum, a tocar del Reguissol, hi ha una àrea de picnic a l’ombra dels plataners.
 • Podeu completar la visita anant a veure els Xiprers del Cementiri.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Un Palau verd

Es mostren 1 - 12 de 12
Promoted

Església de Santa Maria

Punkt von Interesse
Architektur
31/03/2014

A través del carrer del Peix i de la Plaça de les Olles hem arribat a l’església de Santa Maria. Ens trobem a l’origen del poble de Santa Maria de Palautordera. Aquests carrers i places construeixen...

Promoted

Parc del Reguissol

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

Esteu al Parc del Reguissol, un parc urbà verd i frescal que ressegueix un tram del torrent del Reguissol. Aquí podrem disfrutar de l’ombra dels plataners i si parem atenció, descobrirem un parc ric...

Promoted

Arborètum

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

L’Arborètum es situa al carrer dedicat a Martí Boada, eminent geògraf, naturalista i doctor en Ciències Ambientals de Sant Celoni i que va ser el director de l’Escola Taller que va realitzar l...

Promoted

Cedres de Can Buxeda

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

Des del mur de la Torre Buxeda, podem observar els immensos Cedres de l'Himalaia a la part lateral de la casa. A la part del davant podeu veure-hi un Til·ler.
El Cedre (Cedrus deodara) és un gènere de...

Promoted

Til·ler de Torre Deó

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

La Torre Deó és una de les primeres cases jardí que es construeix a Santa Maria de Palautordera. Al patí hi trobem un gran til·ler de fulla gran. (Tilia platyphyllos)

El ti·lers són nadius de les...

Promoted

Plaça Major

Punkt von Interesse
Architektur
31/03/2014

Al segle XVI diverses reformes urbanístiques afecten Santa Maria de Palautordera. Es canvia l’entrada a la població que passa a realitzar-se entre la nova casa del campaner i la torre del campanar, es...

Promoted

Carrer Major

Punkt von Interesse
Architektur
31/03/2014

El Carrer Major va ser fins a mitjans del segle XX la carretera que portava cap els poble de Sant Esteve de Palautordera i Montseny, moment que es construeix el passeig Vitamènia. A partir d’aquell...

Promoted

Plataners del Passeig del Remei

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

Antigament els plàtans d’ombra es plantaven a les entrades dels pobles, a banda i banda de la carretera. Era la benvinguda en forma d’ombra a un nucli habitat. Aquest tram corresponia a la carretera...

Promoted

Ermita del Remei

Punkt von Interesse
Architektur
31/03/2014

La plana de la Tordera s’obre davant nostre, estem davant l’Ermita del Remei i d’una petita zona d’horts conreats. Com sempre, el Montseny i el Turó de l’Home de 1705 metres no ens deixem mai sols.

L...

Promoted

Riba de la Tordera

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

Hem baixat fins a la riba de la Tordera, on hi trobem plantacions de plataners i pollancres, acompanyats d’heura enfiladissa i d’un sotabosc d’esbarzers i falguera comuna. Allà on la plantació...

Promoted

Lledoner del carrer Indústria

Punkt von Interesse
Flora
31/03/2014

Davant del número 43 del carrer Indústria trobem un gran Lledoner, al que se li ha trobat un lloc destacat enmig de cases, cotxes i tallers.

És un arbre caducifoli amb una capçada densa, arrodonida i...

Promoted

Plaça de la Vila

Punkt von Interesse
Architektur
31/03/2014

Espai obert al segle XIX com a Plaça Nova. Important tant pel mercat dels dissabtes com pels edificis que l’envolten.

L’edifici de l’Ajuntament del 1929 és de l’arquitecte municipal Josep Domènech i...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
80%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Un Palau verd

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Un Palau verd

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema