Zurück

Gorg de les Senyores. Verns.

Route POI
Flora
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

Just on el corriol fa un gir cap a la dreta per seguir el talús de la riera, podrem observar un petit rastre, que si el baixem amb precaució, ens porta a tocar del discret gorg de les Senyores. Aquest espai natural és força visitat per la gent de la rodalia, ja que queda situat a prop de la zona habitada de l'Avencó i hi va molta gent a passejar i a banyar-s'hi. Es desconeix l'origen del topònim que fa pensar que es tractaria d'un gorg de bany reservat antany només a les senyores.

L’arbre de ribera predominant en aquest indret, i al llarg de les raconades més ombrívoles de la riera, és sens dubte, el vern (Alnus glutinosa), també conegut amb els noms d’arbre negre, lladern, morera borda o mosquiter. Es tracta d’un arbre caducifoli que pot arribar als 25 metres d’alçària, de fulles arrodonides i de nervis força marcats, resinoses quan són noves, de color verd fosc per l'anvers i verd clar pel revers. L'escorça és fisurada, aspra i de color marró verdós. Els verns, formant aquí petites vernedes, només és possible trobar-los en sòls molt humits, seguint sempre l’estricta llera dels cursos d’aigua, sense separar-se’n massa.

Un altre indret molt visitat, és el gorg de la Platgeta. Si continuem pel corriol d’on veníem, hi podrem arribar. Pareu compte, però, que el corriol passa fregant la timba del talús. Si aneu amb canalla, afineu les precaucions!

Bilder