Zurück

Can Vilar i el Sot d'en Montasell

Route
04/07/2014
Datenblatt

Einleitung

Els recursos del bosc

L’itinerari ens portarà en poc més de 4 quilòmetres de recorregut a conèixer la masia fortificada de Can Vilar, el Suro del Llamp, que lluita per sobreviure després de patir una llampada, i el Sot d'en Montasell, un raconet frescal de frondosa vegetació. Les masses forestals que ens envolten són les veritables protagonistes de la ruta, l'aprofitament del bosc ha estat històricament l'activitat econòmica més important d'aquestes muntanyes.

Es tracta d’un recorregut de baixa dificultat, amb una primera meitat que va agafant alçada i una tornada còmode en lleuger descens.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  1 Stunde
 • Slope
  166.00 meters
 • Entfernung
  4.00 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Els recursos del bosc

L’itinerari ens portarà a conèixer la masia fortificada de Can Vilar, el Suro del Llamp, que lluita per sobreviure després de patir una llampada, i el Sot de Montasell, un raconet frescal de frondosa vegetació. El paisatge que ens acompanya és el resultat de l'alternança de boscos i de conreus i en el qual l'activitat de l'home al llarg de la història ha tingut, i encara té, una importància cabdal. L'aprofitament del bosc ha estat històricament l'activitat econòmica més important d'aquestes muntanyes.

Al llarg de la ruta copsarem l'aprofitament que encara es fa del bosc. De l’alzinar es manté un cert nivell d'activitat en l'extracció de llenya d'alzina per al consum domèstic. El suro, en canvi, té una forta demanda per a taps i conglomerats.

L'aprofitament de les pinyes de pi pinyer encara es notable, de la mateixa manera que les plantacions i reforestacions de pi insigne i pinastre. Aquests tipus de plantacions són les que han ocupat bona part dels camps de conreu abandonats i fons de valls del darrer tram del recorregut. Les formes d'explotació d'aquest recurs natural han estat molt variades, amb alguns usos abandonats des de fa molts anys i d'altres que encara persisteixen.

Es tracta d’un recorregut de baixa dificultat, amb una primera meitat que va agafant alçada i una tornada còmode en lleuger descens.

Agraïm a en Jaume Mora de l'Agrupació Cultural de Vallgorguina que ens hagi acompanyat a fer aquests recorreguts. Part de la informació de les rutes ha estat extreta del web www.parcs.diba.cat de la Diputació de barcelona.

 

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat per camí ample i còmode
 • La primera part de la ruta va en ascens, la segona en descens
 • El traçat es troba senyalitzat amb marques de color marró

AIGUA

 •  La ruta no passa per cap font, es recomanable portar aigua a la cantimplora

TERRENY

 •  Porteu calçat adequat, el sauló ens pot fer relliscar amb facilitat a les baixades

ALTRES EQUIPAMENTS

 •  A Vallgorguina trobareu el Centre d’Informació del Parc Natural del Montnegre i El Corredor
 • Si teniu ganes de caminar més, podeu enllaçar amb la ruta del Dolmen de Pedra Gentil. La durada de les dues rutes és fàcilment combinable

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Can Vilar i el Sot d'en Montasell

Es mostren 1 - 5 de 5

Info Suro

04/07/2014

Al marge dret del camí trobem el Suro de la berruga. Una malaltia causada per un bacteri que produeix tumors o berrugues a les branques o al tronc de les alzines sureres.

Can Vilar

Punkt von Interesse
Architektur
04/07/2014

El mas Vilar era una antiga "domus" i el primer cavaller que es coneix com a tal, és Bartomeu Vilar vers l'any 1458. Tot i que la primera referència documental del nom Vilar apareix en un cens de 1362...

Suro del llamp

Punkt von Interesse
Flora
04/07/2014

A la Plaça d’en Bleda, un replà on s’hi creuen camins, hi trobem el Suro del Llamp. Un suro gros que va rebre la descàrrega d’un llamp anys enrere. D’ençà aquell dia, l’arbre ha quedat mig viu i mig...

Sot d'en Montasell

Punkt von Interesse
Flora
04/07/2014

Els sots tenen una significació especial a causa de la riquesa de la vegetació que acullen. El Sot d’en Montasell és un raconet humit, atapeït i ombrívol, on podem distingir arbres com el castanyer...

Barraca de Cau

Punkt von Interesse
Flora
04/07/2014

A mesura que anem baixant, el flanc esquerre de la muntanya canvia de sobte per la presència de plantacions de pins. Aquestes plantacions, a la solella de Can Clarens, ocupen les feixes i els camps...

Bilder
Bewertungen
/5
4 votes
90%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Avís: han posat senyalitzacions noves i la ruta està marcada amb blanc i verd. El número a seguir és el C-77. Molt fàcil i agradable per un dia en que no es pot fer ruta llarga. Paisatge bonic i purificador en gairebé tot el tram.
Bon recorregut.Hem anat amb nens i hem trigat 1 hora i mitja.Dificultat mitjana.Bones vistes.
Ruta molt recomanable i molt ben senyalitzada (SL C 77). Nosaltres l’hem fet amb el nostre fill de 4 anys i el nostre gos.
Circular molt agradable botànicament, i més llarga del previst. L'hem fet en sentit contrari, i al Sot de Marganell sembla que el camí es perd i ens ha costat recuperar el camí.
Besuche

Was in zu sehen: Can Vilar i el Sot d'en Montasell

Es mostren 1 - 4 de 4
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Can Vilar i el Sot d'en Montasell

Es mostren 1 - 10 de 11
 • Filter by type
  Thema