Barques a sa Riera
Pou i safareig al camí de l'aigua
Sa Riera
Zurück

Camí de l'aigua de sa Riera

Route
18/07/2016
Datenblatt

Einleitung

De Begur a cala sa Riera

Aquesta ruta familiar és un curt recorregut que uneix el poble de Begur amb la platja de sa Riera. Es tracta d'un lleuger descens per un camí agradable enmig de la natura amb l'aigua de la riera com a protagonista.

Coneixerem els diferents elements vinculats a la cultura de l'aigua, com ho són dos pous, una androna, safareigs i un antic molí, testimonis de l'antic aprofitament de l'aigua de sa Riera. Els anirem visitant tot passejant entre vegetació exuberant i acompanyats pel cant dels ocells abans d'arribar a la cala de sa Riera.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Linear
 • Schwierigkeit
  Familiar
 • Dauer
  40 Minuten
 • Slope
  134.00 meters
 • Entfernung
  2.40 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

De Begur a cala sa Riera

La ruta comença en una àrea d'estacionament just a sota del parc de l'Arbreda. El camí, en el seu tram inicial, ressegueix en suau descens el rec des Valls. Ben aviat trobem el primer element vinculat a l'aprofitament de l'aigua: es tracta d'una cisterna i una galeria d'aigua amb una alzina ben curiosa sortint de la pedra del mur.

Al llarg del recorregut trobarem altres elements vinculats a la cultura de l'aigua com pous, safareigs, cisternes, galeries i fins i tot un molí.

La primera part del recorregut està dominada per bosc típicament mediterrani, amb alzines, oliveres, figueres i saüquers, i cap a la meitat de la ruta trobarem un petit tram amb vegetació de ribera format principalment per àlbers, oms i pollancres.

Respecte a la fauna destaquem la presència del cant d'un gran nombre d'ocells, i, d'entre els habitants de la riera, les anguiles, salamandres, granotes i gripaus.

Ja cap al final de la ruta descobrirem les restes del molí del mas Mató, observant les parets de la resclosa i una antiga pedra de molí.

Com a punt culminant d'aquest entretingut recorregut gaudirem de l'arribada a la meravellosa cala de sa Riera, amb les seves fileres de barques de fusta vora el mar i les seves aigües cristal·lines que conviden al bany. 

Tipps

TRAÇAT

 • Recomanem FER LA RUTA OFF-LINE.
 • El recorregut transcorre per còmodes camins en descens suau.

 

PRECAUCIONS

 • No perdre de vista els més joves en travessar els carrers.

 

METEO

 • Si ha plogut molt, vigileu en travessar la riera.

 

TERRENY

 • En general tot el recorregut és molt còmode i sense dificultats.

 

MATERIAL

 • Prismàtics si volem observar la fauna.
 • Màquina fotogràfica.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 8 de 8

OCELLS RIERA

Punkt von Interesse
Tierwelt
18/07/2016

És gran la varietat d'ocells que podem escoltar en aquest racó del recorregut. Destaquem, entre d'altres, la presència d'espècies com el raspinell comú, el pit-roig, el rossinyol, la merla i la...

ANDRONA

Punkt von Interesse
Umwelt
18/07/2016

Ens trobem en una petita esplanada on veurem els primers elements arquitectònics relacionats amb l'aigua que pertanyen a un passat no massa llunyà. Són una androna (canal estret que condueix l'aigua...

SAUC

Punkt von Interesse
Flora
18/07/2016

En molts trams del recorregut trobem aquest arbust o petit arbret molt apreciat per la gran varietat d'aplicacions medicinals. De fet és fàcil veure'l plantat a la gran majoria de masies antigues.

L...

SAFAREIG

Punkt von Interesse
Umwelt
18/07/2016

També anomenat arbust de les papallones per l'atracció que senten aquests insectes pel nèctar de les seves flors. És una curiositat trobar al camí de l'aigua aquesta atractiva i espectacular planta...

AMFIBIS BASSA

Punkt von Interesse
Tierwelt
18/07/2016

Ens trobem en un tram de la ruta en el qual el torrent forma una petita bassa on es concentren gran varietat d'amfibis, entre d'altres, gran nombre d'exemplars de granota verda (foto).

A la granota...

ALBARS

Punkt von Interesse
Flora
18/07/2016

La vegetació de ribera ocupa un espai força reduït en el conjunt del camí; s'estén al llarg d'uns 125 m a banda i banda del torrent, en una zona on la fondalada del terreny ofereix les condicions més...

MOLI

Punkt von Interesse
Architektur
18/07/2016

Estem al tram final del camí i descobrim una de les obres d'enginyeria més complexes del camí: el molí del mas Mató, encara per estudiar. Es tracta del conjunt integrat pel molí i una paret en forma d...

SA RIERA

Punkt von Interesse
Geologie
18/07/2016

La cala de sa Riera deu el seu nom al torrent que hem anat seguint i que divideix la platja en dues meitats. La seva situació geogràfica és excel·lent: a la dreta, té l'arrecerada cala des Port des Pi...

Bilder
Bewertungen
/5
2 votes
70%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 10 de 13
 • Filter by type
  Thema