Barques a sa Riera
Pou i safareig al camí de l'aigua
Sa Riera
Revenir

Camí de l'aigua de sa Riera

Route
18/07/2016
Fichier

Introduction

De Begur a cala sa Riera

Aquesta ruta familiar és un curt recorregut que uneix el poble de Begur amb la platja de sa Riera. Es tracta d'un lleuger descens per un camí agradable enmig de la natura amb l'aigua de la riera com a protagonista.

Coneixerem els diferents elements vinculats a la cultura de l'aigua, com ho són dos pous, una androna, safareigs i un antic molí, testimonis de l'antic aprofitament de l'aigua de sa Riera. Els anirem visitant tot passejant entre vegetació exuberant i acompanyats pel cant dels ocells abans d'arribar a la cala de sa Riera.

Nous vous recommandons l’application Natura Local pour faire cette route. Téléchargez-la gratuitement ici:

Apple store Google Play
 • Typology
  Linéaire
 • Difficulté
  Familiar
 • Durée
  40 minutes
 • Slope
  134.00 meters
 • Distance
  2.40 km
 • Thème
  Faune et flore
  Environnement
 • Activité
  À pied
 • Évaluations

Slope graph

Description

De Begur a cala sa Riera

La ruta comença en una àrea d'estacionament just a sota del parc de l'Arbreda. El camí, en el seu tram inicial, ressegueix en suau descens el rec des Valls. Ben aviat trobem el primer element vinculat a l'aprofitament de l'aigua: es tracta d'una cisterna i una galeria d'aigua amb una alzina ben curiosa sortint de la pedra del mur.

Al llarg del recorregut trobarem altres elements vinculats a la cultura de l'aigua com pous, safareigs, cisternes, galeries i fins i tot un molí.

La primera part del recorregut està dominada per bosc típicament mediterrani, amb alzines, oliveres, figueres i saüquers, i cap a la meitat de la ruta trobarem un petit tram amb vegetació de ribera format principalment per àlbers, oms i pollancres.

Respecte a la fauna destaquem la presència del cant d'un gran nombre d'ocells, i, d'entre els habitants de la riera, les anguiles, salamandres, granotes i gripaus.

Ja cap al final de la ruta descobrirem les restes del molí del mas Mató, observant les parets de la resclosa i una antiga pedra de molí.

Com a punt culminant d'aquest entretingut recorregut gaudirem de l'arribada a la meravellosa cala de sa Riera, amb les seves fileres de barques de fusta vora el mar i les seves aigües cristal·lines que conviden al bany. 

Astuces

TRAÇAT

 • Recomanem FER LA RUTA OFF-LINE.
 • El recorregut transcorre per còmodes camins en descens suau.

 

PRECAUCIONS

 • No perdre de vista els més joves en travessar els carrers.

 

METEO

 • Si ha plogut molt, vigileu en travessar la riera.

 

TERRENY

 • En general tot el recorregut és molt còmode i sense dificultats.

 

MATERIAL

 • Prismàtics si volem observar la fauna.
 • Màquina fotogràfica.

Enregistrer l'itinéraire

Qu'y a-t-il

Que voir à: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 8 de 8

OCELLS RIERA

Point d'intérêt
Faune
18/07/2016

És gran la varietat d'ocells que podem escoltar en aquest racó del recorregut. Destaquem, entre d'altres, la presència d'espècies com el raspinell comú, el pit-roig, el rossinyol, la merla i la...

ANDRONA

Point d'intérêt
Environnement
18/07/2016

Ens trobem en una petita esplanada on veurem els primers elements arquitectònics relacionats amb l'aigua que pertanyen a un passat no massa llunyà. Són una androna (canal estret que condueix l'aigua...

SAUC

Point d'intérêt
Flore
18/07/2016

En molts trams del recorregut trobem aquest arbust o petit arbret molt apreciat per la gran varietat d'aplicacions medicinals. De fet és fàcil veure'l plantat a la gran majoria de masies antigues.

L...

SAFAREIG

Point d'intérêt
Environnement
18/07/2016

També anomenat arbust de les papallones per l'atracció que senten aquests insectes pel nèctar de les seves flors. És una curiositat trobar al camí de l'aigua aquesta atractiva i espectacular planta...

AMFIBIS BASSA

Point d'intérêt
Faune
18/07/2016

Ens trobem en un tram de la ruta en el qual el torrent forma una petita bassa on es concentren gran varietat d'amfibis, entre d'altres, gran nombre d'exemplars de granota verda (foto).

A la granota...

ALBARS

Point d'intérêt
Flore
18/07/2016

La vegetació de ribera ocupa un espai força reduït en el conjunt del camí; s'estén al llarg d'uns 125 m a banda i banda del torrent, en una zona on la fondalada del terreny ofereix les condicions més...

MOLI

Point d'intérêt
Architecture
18/07/2016

Estem al tram final del camí i descobrim una de les obres d'enginyeria més complexes del camí: el molí del mas Mató, encara per estudiar. Es tracta del conjunt integrat pel molí i una paret en forma d...

SA RIERA

Point d'intérêt
Géologie
18/07/2016

La cala de sa Riera deu el seu nom al torrent que hem anat seguint i que divideix la platja en dues meitats. La seva situació geogràfica és excel·lent: a la dreta, té l'arrecerada cala des Port des Pi...

Images
Évaluations
/5
2 votes
70%
Évalutations avec commentaires Publier note
Les visites

Que voir à: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Camí de l'aigua de sa Riera

Es mostren 1 - 10 de 13
 • Filter by type
  Thème