Nucli antic de Begur
Vistes a Ses Mines i cap sa Sal
Reserva marina de Ses Negres
Revenir

Begur

Destin
14/02/2019
Fichier

La présentation

Estiueig, indians i corallers

El terme municipal de Begur, al bell mig de l’Empordanet i la Costa Brava, pot presumir de la seva espectacular situació entre els turons que conformen el massís de Begur i de les seves admirades cales, com sa Riera, sa Tuna, Fornells i Aiguablava

L’extracció i la indústria del suro, i més endavant el turisme, són les activitats que han permès que Begur hagi pogut mantenir un impuls econòmic i social força bo durant tot el segle XX. A més del nucli principal també forma part del municipi, tot i que bastant apartat anant cap a Palafrugell, el petit llogarret d’Esclanyà, d’origen medieval, així com una multitud d’urbanitzacions, agrupant uns 4.000 habitants (2018), que creix força durant els mesos d’estiu a resultes de la gran activitat turística i les segones residències.

El poble antic de Begur, situat al mig del terme i a l’abric del seu antic castell medieval, ve marcat per una profunda personalitat, ja que, més enllà del reducte medieval secundari que va ser en origen, s’hi pot respirar la petja que hi han deixat corallers, pescadors, surotapers i, sobretot, els indians, amb els bells edificis d’estil colonial del segle XIX que es feien construir quan arribaven enriquits d’anar a fer les Amèriques, així com les torres de defensa aixecades a partir del segle XVI enfront els atacs pirates que assolaven la costa en aquella època. Hi destaquen altres edificis històrics, entre els que trobem l’església gòtica de Sant Pere.

El gran atractiu natural de Begur és sens dubte el seu litoral escarpat alternat amb plàcids i bells racons com les cales de sa Tuna, sa Riera i Aiguafreda, antics reductes d’autèntica vida de pescadors, tot entre pinedes que arriben arran de mar.

La Festa Major se celebra per Sant Pere, però hi trobem altres convocatòries amb el seu interès patrimonial: la campanya gastronòmica a l’entorn del peix de roca i el Begur en Flor, a la primavera; el festival de música, a l’estiu; visites guiades al patrimoni begurenc; sardanes, cantades d’havaneres, fires i mercats, etc.

 

Sabies que...?

 

Begur va ser el poble d’estiueig de l’emblemàtic poeta Joan Vinyoli, a partir del 1954, deixant un cert llegat literari en referència al poble i als seus racons. Una ruta guiada ens permet recórrer tot aquest patrimoni literari.

 

No et perdis...

 

A nivell cultural, hi destaca l’anomenada Fira d’Indians, a principis de setembre, uns dies plens d’activitats i propostes a l’entorn del llegat que hi van deixar els indians.

 

Què fer...?

 

Es recomana, sens dubte, no marxar de Begur sense haver pujat al capdamunt del turó del castell, molt a prop del centre antic del poble. La recompensa, unes espectaculars vistes de tot l’Empordanet i l’Alt Empordà amb el massís del Canigó al fons.

 

Quan anar-hi...?

 

Si hi anem durant el mesos d’abril i maig, podrem gaudir de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca. Busca’n els restaurants col·laboradors i les activitats! 

 

Voltants...

 

A prop de Begur podem continuar descobrint bells racons de l’Empordanet als municipi de Torroella de Montgrí i l’Estartit i al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, amb els itineraris que trobaràs a l’app de Natura Local.

Téléphones de contact

Emergències
112
Ajuntament de Begur
972 62 40 20
Policia Local
972 62 42 00
Consultori mèdic local
972 62 20 25
Farmàcia Es Mirador
972 62 42 43
CAP Palafrugell
972 61 06 07
Oficina de Turisme
972 62 45 20
Transport públic SARFA
972 61 00 06
Taxis Andreu Campasols
609 31 78 31
Taxis David Casas
630 98 08 95
Taxis Blaumar
972 30 00 23
Taxis Isern
972 30 32 55

Liens d'intérêt

Images
Itinéraires

Que voir à: Begur

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Activité et difficulté
  À pied
  À vélo
  À cheval
 • Filter by type
  Typologie
  Type de terrain
  Thème
Les visites

Que voir à: Begur

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thème
Services

Que faire: Begur

Es mostren 1 - 10 de 13
 • Filter by type
  Thème