Zurück

Sta Magdalena

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

En aquest pedró, el 22 de juliol se celebra una missa a Santa Magdalena, patrona del veïnat de Favars.

El GR (pista) marxa cap a la pineda de pi roig i pi negre que veieu al nord, al vessant del puig de Sant Joan (1648 m) i segueix cap al puig del darrere, més alt, el puig Moscós ( 1740 m) per anar a buscar el coll de LLiens que salta cap a la vall de Ter, sobre Setcases. Darrere el puig Moscós hi ha el puig de Sistra (1989 m) i el Costabona (2465 m). A la dreta del Costabona, tota la serralada, partió amb França, que baixa cap al Coll d'Ares per sobre Espinavell. Al sud les vistes cauen a l'Alta Garrotxa i la plana empordanesa.

Som a un bon lloc per observar rapinyaires com l'àliga daurada, l'aligot i el xoriguer, el més petit de tots, que acostuma a aturar-se en vol estacionari, com un helicòpter, mentre caça ratolins i sargantanes. A l'estiu podem veure àliga marcenca amb alguna serp o llangardaix penjat de les urpes, acabat de caçar.

El terra és ple de carlines o cardigàs. Són aquestes estrelles arran de terra, de la família dels cards. La flor seca es penja de les portes de les cases per guarir-se de bruixes o com a indicador de la humitat ambiental i així fer una previsió del temps.

Els forats del darrere del pedró, són un bon refugi si bufa el vent. Dins, sobre els bonics esquistos oxidats hi creixen les falgueretes conegudes com a falzia roja.

 

Bilder