Zurück

Vall de Camprodon

Route POI
Landschaften
Datenblatt

Einleitung

Ara sí, aturem-nos enmig de la baixada per gaudir de la vall, els seus pobles i els relleus propers.

Davant mateix, en el promontori de roca, el poble de La Roca de Pelanca; més avall Llanars i al fons Camprodon.(foto)

Veiem les serres nord de l'Alta Garrotxa, a sobre Camprodon. El puig de Sant Antoni (1322 m) i tota la serra que marxa cap a Beget. La vall que marxa a la dreta de Camprodon va a Molló i el coll d'Ares.

A la nostra dreta, el Puig Ventós i el paisatge que comentàvem abans: prats alternats amb bedolls, trèmols, freixes, els cirerers esquitxant de flors la primavera, i als costers la fageda. Tot plegat un espectacle cromàtic a la tardor. Darrere aquests puigs, la Serra Cavallera i, al cel, probablement hi ha algun estol de voltors resseguint-la tot cercant algun cadàver.

Sabíeu que hi ha la "Carta del Paisatge de la Vall de Camprodon".  És un document estratègic per a la protecció i el desenvolupament del territori de la Vall al qual s’ha arribat mitjançant un pacte col·lectiu entre els diferents agents que el gestionen.  

En el cas de la Vall de Camprodon, es tracta de la primera carta del paisatge que s’elabora a les comarques de muntanya de Catalunya, fet que la converteix en un referent al nostre país.

 

Bilder