Vistes a Palau-Sator
Vistes al Montgrí
Vistes a Pals
Zurück

Ruta medieval de Palau-Sator i Pals

Datenblatt

Einleitung

Una volta per l'Empordà medieval

En aquesta ruta descobrirem el patrimoni històric que conserven els carrers i edificis de Palau-Sator, Pals, Fontclara, Sant Feliu de Boada i Sant Julià de Boada, pobles amb molt passat i algunes històries que freguen la llegenda. Tot això alhora que passegem per un ric paisatge agrícola per anar de poble en poble.

El patrimoni històric no és l'únic destacable, si a més li sumem el patrimoni natural del Baix Ter amb gran diversitat de fauna: aus, amfibis, rèptils... Així com algunes curiositats de plantes que trobarem.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Gegen den Uhrzeigersinn kreisförmig
 • Schwierigkeit
  Einfach
 • Dauer
  3 Stunden
 • Slope
  106.00 meters
 • Entfernung
  11.30 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Una volta per l'Empordà medieval

Iniciem aquesta excursió a Palau-Sator, on només sortir del cotxe ja trobem l'ermita romànica de Sant Pere que queda fora de muralles, igual que la font i el safareig. Abans de començar a fer ruta entrem a dintre muralles per la Torre de les Hores de Palau-Sator, que és el portal al casc antic. Pugem llavors per a veure l'imponent Castell de Palau-Sator que es troba en el punt més alt del poble. Un cop feta la volta de reconeixement a Palau-Sator fem camí cap a Sant Feliu de Boada.

En qüestió de mitja hora, caminant per paisatges que alberguen una rica fauna, especialment d'ocells, ens plantem a Sant Feliu de Boada on trobem la font del poble i després l'església de Sant Feliu que no té res a envejar a la de pobles veïns més grans. Tornem a arrencar i anem cap a Pals, per camins entre camps que poden quedar força tapats per la vegetació en algunes èpoques de l'any.

A Pals hi entrem pel costat de ponent, que és de les parts més desconegudes del poble, però ens dirigim cap a la Plaça Major que és l'entrada al seu centre històric, per on val la pena perdre's pels carrerons i tendes. Nosaltres pugem a la Torre de les Hores de Pals, des d'on gaudim de les millors vistes de la sortida. No perdem més temps perquè queda ruta, el següent poble és Sant Julià de Boada, petit i rural, tot l'oposat a Pals que ha apostat fort pel turisme. En destaquem la petita ermita de Sant Julià.

Abans de tornar a Palau-Sator només ens queda per veure Fontclara, on trobem l'antic monestir de Sant Pau. Passem per la Plaça de la Font abans d'anar a buscar el cotxe que hem deixat al veí poble de Palau-Sator.

Tipps

TRAÇAT

 • Camí difús entre Sant Feliu de Boada i Pals, seguir el track, ja que segons l'època de l'any la vegetació pot estar molt crescuda i el camí poc mantingut. 
 • Podeu deixar el Castell per la tornada.
 • Fixeu-vos que, a mig camí, teniu una drecera per si heu de tornar abans d'hora. 

AIGUA

 • Trobem fonts pels pobles, però és recomanable portar aigua ja de casa.

PRECAUCIONS

 • Atenció en travessar carreteres, algunes d'elles són força transitades.
 • Eviteo hores centrals dels dies d'estiu.
 • Recomanable dur pantalons llargs perquè alguns camins poden tenir molta vegetació.

MÉTEO

 • Evitar les hores de màxima insolació en dies d'estiu, ja que trobem poca ombra pel camí.

MATERIAL

 • Recomanable dur prismàtics, guies de natura i càmera fotogràfica
 • Dur crema solar per evitar cremades.
 • Els pals de tresc en ajuden a caminar.

ALTRES EQUIPAMENTS 

 • Podem fer visites guiades a Palau-Sator, Sant Julià de Boada i Sant Pau de Fontclara posant-nos en contacte amb nik@nikduserm.com
 • Podem visitar Sant Pau de Fontclara pel nostre compte entregant un document d'identitat a la casa de turisme rural "Ca la Paquita" (de 9 a 13h i de 16h a 20h).
 • Per visites guiades a Pals es recomana visitar el portal http://www.visitpals.com/ca/que-fer/visites-guiades/

 

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Ruta medieval de Palau-Sator i Pals

Es mostren 1 - 8 de 8

002

Tierwelt
31/05/2018

Les cogullades són uns ocells típics de zones obertes com els camps que tenim al nostre voltant, especialment els de cereal. Aquests ocells estan molt ben adaptats a aquests ambients, ja que es...

003

Architektur
31/05/2018

Ens trobem davant de l'església de Sant Feliu de Boada en el petit i encisador poble que porta el mateix nom, i que alhora pertany al municipi de Palau-Sator.

Més enllà dels restaurants i cases de la...

006

Flora
31/05/2018

Entre l'heura hi podem trobar una planta amb forma d'espàrrec força curiosa, el frare de l'heura (Orobanche hederae). Els frares són unes plantes paràsites que no fan la fotosíntesi, no tenen fulles...

Pals i Colom

Punkt von Interesse
Andere
22/06/2018

Llegenda o història real? Alguns diuen que Cristòfol Colom va sortir de Pals. Fins i tot hi ha qui afirma que Colom era empordanès!

La versió oficial explica que Colom va començar el seu viatge a...

008

Punkt von Interesse
Architektur
21/06/2018

Aquesta torre mestra del segle XII és el testimoni de l'antic Castell de Pals, que va ser destruït al s. XV. El nom actual li ve donat pel campanar que trobem a dalt de tot.

La Torre de les Hores és...

011

Punkt von Interesse
Architektur
21/06/2018

Ens trobem en el petit poble de Sant Julià de Boada, davant de la seva església que és una joia del preromànic de l'Empordà que va ser construïda al segle IX, i posteriorment ampliada durant el...

012

Punkt von Interesse
Architektur
21/06/2018

Sant Pau de Fontclara en els seus orígens, cap al segle IX, es va fundar com a monestir per l'abat Saborell, a qui avui en dia se li dedica el nom d'aquesta entranyable plaça. 

La vida monàstica va...

013

Punkt von Interesse
Flora
21/06/2018

En els marges dels recs i dels torrents de l'Empordà hi podem trobar fàcilment cues de cavall. Les cues de cavall són plantes molt primitives que no han evolucionat molt des que els vegetals van...

Bilder
Bewertungen
/5
1 vote
40%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

El punt mes atractiu es, sense dubte, la passejada pels racons de les petites viles per les quals passem. En general, força ben conservades i netes. Llàstima que una part important del recorregut es per carretera local. A l´estiu no es recomanable, perquè es totalment al descobert.

Besuche

Was in zu sehen: Ruta medieval de Palau-Sator i Pals

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Ruta medieval de Palau-Sator i Pals

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema